Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Prvi dojmovi odlični'

Najbolji strijelac HNL-a otišao u Njemačku, Rijeci dva milijuna eura

Njegove fenomenalne partije ovog ljeta nisu prošle nezapaženo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenski napadač Roman Bezjak potpisao je za Darmstadt, a Rijeka će dobiti odštetu od dva milijuna eura plus bonusi.

"Potpisao sam u ponedjeljak ugovor i prvi dojmovi su jako dobri. Uvjeti za trening su odlični, još se moram upoznati s novom sredinom", izjavio je Bezjak koji je nakon sedam kola bio vodeći strijelac HNL-a sa sedam golova.

"Vrijeme koje sam proveo u Rijeci bilo je najbolje u mojoj karijeri. Najbolje sam se osjećao na travnjaku, ali i izvan njega. Zahvalio bih se svim navijačima, jer su svaku utakmicu bili uz nas i zato nikad nije bilo teško dati i više od maksimuma. Hvala na svemu predsjedniku Damiru Miškoviću, koji nažalost zbog posla nije mogao biti više uz nas, suigračima, treneru Matjažu Keku, svim trenerima u klubu, fizioterapeutima, liječnicima. Ne mogu reći niti jednu lošu riječ o Rijeci", poručio je slovenski reprezentativac (12 nastupa za Deželu, 1 pogodak).

Bezjak je u Rijeku stigao prije nešto više od godinu dana nakon što mu je istekao ugovor s bugarskim prvakom Ludogorecom. Odličnim igrama, požrtvovnošću i pogocima postao je miljenik riječke publike. Postigao je 25 golova i upisao sedam asistencija u 47 utakmica za Rijeku.

U Darmstadtu će mu društvo praviti dvojica igrača hrvatskog podrijetla, napadač Antonio Čolak (22) i veznjak Mario Vrančić (27). U prvom kolu nove sezone Darmstadt je poražen na gostovanju kod Koelna s 2:0.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider