Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odgovara im bod

Poslastica u Ligi prvaka: Boje li se u Bayernu Rome?

Dvoboj Rome i Bayerna najatraktivniji je meč sutrašnjeg programa Lige prvaka. Obje momčadi su neporažene nakon dva kola, a odlično im ide i u domaćim prvenstvima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U skupini E Bayern ima maksimalnih šest bodova, Roma četiri, a Manchester City, koji gostuje kod moskovskog CSKA, samo jedan bod. Vjerojatno bi obje momčadi bile zadovoljne remijem, a tako misli i napadač Bayerna Thomas Mueller, koji je kazao:

"Glavno je da uzmemo barem bod kako bi ostali na vrhu".

Veliki respekt prema Romi ima i veznjak Xabi Alonso.

"Igraju odlično, znatno su napredovali u odnosu na prošlu sezonu i mogu napasti naslov talijanskog prvaka", smatra Alonso.

Trener Bayerna Pep Guardiola izdvojio je kapetana Rome Francesca Tottija kao ključnu figuru "vučice".

"Posebnu pažnju morat ćemo posvetiti Tottiju. Iako ima 38 godina, Totti je i ove sezone u vrhunskoj igračkoj i golgeterskoj formi ", ističe Guardiola.

Trener Rome Rudi Garcia s puno je pak poštovanja govori o Pepu Guardioli.

"Puno sam puta čuo kako je bilo lako voditi Barcelonu, ali ja mislim da je za Barcinu dominaciju proteklih godina zaslužan upravo Guardiola. Nije bilo lako preuzeti Bayern, ali siguran sam da će i u Muenchenu biti uspješan", rekao je Garcia, koji očekuje veliku navijačku podršku s tribina Olimpica.

"Bayern je u formi, bit će teško. No, vjerujem u svoje momke i paklenu podršku sa tribina. Svi jedva čekamo da počne utakmica", dodao je Garcia.

Proteklog vikenda oba kluba su upisali pobjede u domaćim prvenstvima. Roma je dobila Chievo 3-0, a Bayern je razbio Werder sa 6-0. Također, oba trenera su čuvala svoje krilne napadače, koji bi trebali biti ključne figure. Franck Ribery je odigrao pola sata, Arjen Robben 30 minuta više, dok je trener Rome ostavio na klupi Gervinha, a očekuje se i povratak ozlijeđenog Argentinca Juana Iturbea.

Posljednji puta Roma i Bayern sastali su se u grupnoj fazi Lige prvaka u sezoni 2010/2011. Bayern je u Muenchenu slavio sa 2-0, dok je Roma na svom terenu, iako je gubila 0-2 na poluvremenu, na kraju pobijedila sa 3-2. Zanimljivo, pobjednički pogodak zabio je Totti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider