Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobar posao u Italiji

Roma dobila 20 milijuna eura za igrača koji nikad nije igrao za njih!?

Nesvakidašnji transfer dogodio se na talijanskom nogometnom tržištu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mercato je uvijek znao ponuditi zanimljive priče, ali jedan je transfer, koji se dogodio ovog ponedjeljka, imao neuobičajenu pozadinu.

Andrea Bertolacci, 24-godišnji veznjak i povremeni talijanski reprezentativac (tri nastupa), postao je novi igrač Milana uz odštetu od 20 milijuna eura.

Ne bi tu bilo ništa čudno da Rossoneri nisu spomenuti iznos uplatili Romi, za čiju prvu momčad Bertolacci nikad nije zaigrao (!).

Naime, kao produkt Romine škole nogometa Bertolacci je po završetku juniorskog staža, u siječnju 2010. poslan na posudbu u Lecce, koji je godinu i pol kasnije iskoristio klauzulu i za iznos od 500.000 eura otkupio 50 posto prava na Bertolaccija. Roma je vrlo brzo odgovorila i identični iznos uplatila Lecceu kako bi postala jedini i isključivi nositelj prava na igrača, ali je Bertolacci ostao na posudbi u Lecceu sve do ljeta 2012. godine.

Vratio se tada u Romu, ali nije dugo ostao u Rimu. Poslije samo nekoliko tjedana prešao je u Genou u sklopu dogovora klubova glede transfera grčkog veznjaka Panagiotisa Tachtsidisa, koji je otišao u suprotnom smjeru. Obojica igrača ostali su u vlasništvu Rome i Genoe s po 50 posto, s tim da su Rimljani platili Genoi 2.5 milijuna eura za Grka, dok su za Bertolaccija dobili milijun eura.

Na sjeverozapadu Italije odradio je tri vrlo dobre sezone (90 nastupa / 12 golova i 14 asistencija) te je Roma ovog lipnja otkupila Genoinih 50 posto iz ugovora za 8.5 milijuna eura. Činilo se da će Bertolacci napokon dobiti priliku u klubu za kojeg navija od malih nogu, ali ispostavilo se kako je to bio samo taktički sjajan potez čelnika Vučice, jer su praktički 'preko noći' zaradili novac kojeg mogu investirati u dovođenje pojačanja. S Bertolaccijem, očito, nisu ozbiljno računali...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider