Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prokomentirao i Guardiolu

Robben otkrio zašto je daleko bolji u Bayernu nego u Real Madridu

Što razlikuje Arjena Robbena iz doba dok je bio u Chelseaju i Real Madridu, te sadašnjeg Robbena?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Današnji Robben puno je bolji nogometaš, ali, što je jednako važno, gotovo da se ne možete sjetiti kad je pauzirao duže vrijeme zbog ozljede.

U tri sezone u Chelseaju (2004–2007), a potom dvije u Real Madridu (2007–2009) često je izbivao s travnjaka zbog ozljeda. Taman bi se oporavio od ozljede i uhvatio formu, da bi ga ponovno zadesila nova ozljeda koja bi ga udaljila sa terena na par mjeseci.

"Stalno su me pratile ozljede i ljudi su počeli govoriti da sam od stakla. To vas pogodi, imao sam osjećaj da stalno moram nešto dokazivati. No, sada znam da je problem bio u tome što nisam znao konrolirati svoje tijelo, a to je vrlo važno ako imate veliko ubrzanje kao ja. Tada sve mora biti pravilno posloženo. Prošle godine kad sam bio u Madridu počeo sam raditi sa jednim osteopatom i sada znam kontrolirati svoje tijelo, te kada trebam krenuti u sprint ili dribling", izjavio je Robben za britanske medije.

Nizozemskom napadaču ovo je šesta sezona u Bayernu, u koji je stigao 2009. godine. Od tada samo je jedne sezone, 2010–2011., imao problema s ozljedama. Sa najboljim njemačkim klubom osvojio je 11 trofeja, među kojima su tri naslova prvaka Bundeslige, jedan europski naslov, a još dva puta igrao je finale Lige prvaka.

"Kad sam stigao u Bayern trener je bio moj sunarodnjak Louis van Gaal i od prvog dana mi je dao do znanja da sam važna figura u momčadi. On je trener koji igrače čini boljima, a to je danas rijetkost", rekao je Robben.

Lijepe riječi ima i za svog sadašnjeg trenera Pepa Guardiolu: "Imao sam privilegiju raditi sa velikim trenerima, a Guardiola je jadan od njih. On je lud za nogometom i stalno razmišlja o tome kako možemo unaprijediti igru. Osjećam da sam puno napredovao u posljednjih godinu i pol dana koliko vodi Bayern. Već u prvom razgovoru rekao mi je da uživam u nogometu i životu, i tako mi je odmah podigao samopouzdanje".

Iako mnogi misle da između njega i Josea Mourinha ima zle krvi, Robben to opovrgava.

"U Chelesea sam stigao vrlo mlad, bilo mi je 20 godina, a jedini problem bile su ozljede. Mourinho je bio fer prema meni, ali zbog ozljeda često nije mogao računati na mene. To nas je obojicu frustriralo. Unatoč tome, Mourinho je odigrao značajnu ulogu u mom razvoju, posebice na psihološkom planu", napomenuo je Robben.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider