Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sevilli treba pobjeda

Branitelj naslova na Kantridi predvođen Barcinim 'klincima'

Večeras u 19 sati Rijeka će ugostiti aktualnog prvaka Europske lige – Sevillu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na kraju prošle sezone tadašnji kapetan Ivan Rakitić donio je u Sevillu pehar prvaka Europske lige. Rakitić danas igra Ligu prvaka s Barcelonom, a Sevilla je i dalje u istom natjecanju, no momčad Unaija Emeryja nastavlja s odličnim igrama. U 1. su kolu pobijedili Feyenoord, a u Primeri je fantastičan start malo pokvario visoki poraz u Madridu kod Atletica (4:0).

Ono što razlikuje prošlu i ovu sezonu Europske lige je što na Kantridu neće stići druga momčad atraktivnog suparnika. Betis i Lyon nisu ubrali tri boda podno stijena Kantride, ali nisu ni stigli s najvećim zvijezdama. No, zato Sevilla u punom sastavu stiže u Rijeku i želi odnijeti puni plijen.

Možda od početka nećemo vidjeti prvog strijelca Carlosa Baccu, koji bi mogao dobiti poštedu, ali nadamo se da će ući jer bi to značilo da rezultat nije povoljan za goste. Sevillu će predvoditi Barcina djeca Denis Suarez i Gerard Deulofeu koji su ove sezone stigli na posudbu u glavni grad Andaluzije. Tu je i Tiago Aspas koji se nije baš proslavio u Liverpoolu, te iskusni Jose Antonio Reyes.

Emery neće napraviti grešku i podcijeniti Rijeku

Sevilla očigledno ne želi ništa prepustiti slučaju i Emery neće podcijeniti Rijeku. Treba mu pobjeda koja bi isprala gorak okus poraza u Madridu i Rijeci zbilja neće biti lako protiv četvrtoplasirane momčadi španjolskog prvenstva.

No, Rijeka nije bez šanse kao što nije ni bila u porazu kod Standarda u 1. kolu. Kantrida je težak stadion za protivnike Rijeke koju predvodi fenomenalni Zagrepčanin Andrej Kramarić. Njegovih 13 pogodaka u HNL-u i tri u Europi ne mogu nikoga ostaviti ravnodušnim. Drugi najjači Rijekin čovjek je trener Matjaž Kek koji sigurno sprema nešto posebno uglednom gostu.

Kek tvrdi kako bi igra na 'nulu' bila ravna samoubojstvu, no neće baš ni domaćin napasti prvaka. Rijeka ima veliko iskustvo iz prošle sezone u kojoj ih nitko nije pobijedio na Kantridi. Momčad je 'kekovski' uigrana i spremna za najveće utakmice. Poraz ne bi bila tragedija, a bod bi bio prava mala senzacija.

Kantrida je rasprodana, gostuje prvak ovog natjecanja i sve je spremno za spektakl u kojem Rijeka može samo dobiti.

Vjerojatni sastavi:

Rijeka: Vargić – Tomečak, Mitrović, Lešković, Leovac – Cvijanović, Jajalo, Jugović, Sharbini – Krstanović, Kramarić

Sevilla: Beto – Cole, Carrico, Pareja, Navarro – Mbia, Krychowiak – Reyes, Suarez, Deulofeu - Aspas
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider