Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kantrida će opet 'gorjeti'

Rijeka sanja europsko proljeće: Pobjeda otvara vrata raja

U sjeni krize koja potresa hrvatski nogomet Rijeka se nada europskom proljeću. Na Kantridi se igra utakmica koja bi puno toga mogla riješiti, a Rijeka bi pobjedom protiv Standarda definitivno došla na korak do sna…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ovom trenutku Rijeka je jedna od rijetkih pozitivnih priča hrvatskog nogometa. U Dinamu odavno stanuju anomalije, nema rezultata u Europi, navijača i atmosfere koja je nekad krasila maksimirski klub. Hajduk, pak, ima navijače i atmosferu, ali dugogodišnje zapostavljanje od strane HNS-a prelilo je čašu i 'bijeli' su podigli glas. Hajduk je bojkotirao derbi i time napravio presedan u povijesti HNL-a.

Na Kantridi su sve pratili iz prikrajka, a danas imaju priliku zakoračiti prema drugoj fazi natjecanja Europske lige. Riječani su u Belgiji sami sebi zagorčali život i nes(p)retno ispustili bod(ove). No, dobrim predstavama protiv Seville i Feyenoorda potvrdili su da na stadionu podno stijena nitko nije favorit. Tako bi moglo biti i u slučaju Belgijaca. Mnogi priželjkuju još jednu inspirativnu večer Kramarića, ali Kek spušta loptu na zemlju…

"Dobrim rezultatima i igrama došli smo u situaciju da možemo dalje, ali ne smijemo na sebe stavljati nepotrebno opterećenje. Jedino što moramo, moramo nastaviti uživati u ovome što radimo i svaku utakmicu dati sve od sebe, kao i do sada. To je ono što ću tražiti od mojih igrača," kazao je slovenski stručnjak za kormilom Rijeke.

Rijeka je u odličnoj situaciji. Nema što za izgubiti, a pred punim tribinama i još jednom sjajnom atmosferom može puno napraviti. Kao što Kek kaže, igrači nemaju potrebe biti opterećeni. I u slučaju eventualnog podbačaja nitko im ništa ne može prigovoriti. Po drugi put uzastopno Riječani igraju Europsku ligu u vrlo jakoj konkurenciji i već se vidi napredak u odnosu na godinu prije. Da je Dinamo tako rastao iz godine u godinu, danas bi se s 'najboljom momčadi zadnjih godina' prošetao svojom skupinom.

I to je dokaz da ima puno toga u atmosferi i navijačima, ali i u sustavnom radu i treneru. Rijeka jaše na tom valu, valu euforije koji se proširio gradom i izmamio osmijeh na licima navijača. A novi heroj, Andrej Kramarić, postao je simbol Kekove Rijeke i njenih podviga.

''Znamo da Rijeka ima jako dobre rezultat na Kantridi. Imaju napadača velikog kapaciteta. Uostalom, ne prate ga slučajno veliki europski klubovi. Pripazit ćemo na Kramarić'', izjavio je trener Standarda Ivan Vukomanović.

U posljednjih pet velikih europskih okršaja na Kantridi Rijeka je ostala neporažena. Četiri remija (Betis, Lyon, Vitoria i Sevilla) te jedna pobjeda (Feyenoord) svakako su za pohvalu. Optimizam je to koji daje nadu u još jedan povijesni rezultat.

Rijeci bi najviše odgovarala pobjeda, a da Feyenoord u isto vrijeme izgubi kod kuće protiv Seville. I u slučaju neriješenog ishoda Nizozemaca, Kekovi igrači bi s tri boda protiv Standarda ostali u igri. Utakmica je na rasporedu u 19 sati na stadionu Kantrida.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider