Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tomasov junak

Rijeka ranim pogotkom usmjerila utakmicu, a potom s 10 igrača matirala Split

U utakmici 7. kola Prve HNL Rijeka je kao gost pobijedila Split sa 2-0 (1-0)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve je krenulo odlično po Rijeku sjajnim pogotkom Marina Tomasova već u 7. minuti. Krilni ofenzivac Rijeke primio je loptu na 25 metara, izborio prostor za udarac i neobranjivo uz pomoć vratnice matirao Zagorca – 0:1.

Drugo poluvrijeme ponovo je počelo inicijativom Rijeke, ali odlične prilike Tomasova, Tomečaka, Leškovića, Roshija i Balaja nisu pronašle put do mreže pa se utakmica, iako je povećanje vodstva Rijeke visilo u zraku, potpuno zakomplicirala nakon crvenog kartona Leškoviću.

Ipak, Rijeka je pametnom igrom prepustila loptu domaćinu kojem je zatvorila sve koridore prema Vargiću i čekala kontru za odlučiti pobjednika. Jednu od bezbroj lopti koje je osvojio Močinić je proslijedio Radoševiću čiju je dijagonalu primio Tomasov, ušao u kazneni prostor na lijevoj strani i preciznim udarcem zaključio priču na Parku mladeži – 0:2.

Ovom pobjedom Rijeka je preskočila Split na ljestvici, sada je druga sa 11 bodova, koliko ima i treći Split. Bod više i utakmicu manje ima vodeći Dinamo, koji od 21 sat gostuje kod Istre 1961, koja je trenutačno peta s devet bodova. Četvrti je Inter iz Zaprešića sa 10 bodova.

Pred 500 gledatelja sudio je Pejin iz Donjeg Miholjca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider