Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Caktaš 'otvorio' Dundalk

Hajduk slavio u Irskoj: Nikola Vlašić najmlađi strijelac 'bijelih' u povijesti!

Hajduk je pobijedio Dundalk 2:0 na gostovanju u Irskoj u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom susretu drugog pretkola Europske lige nogometaši Hajduka su u Irskoj pobijedili Dundalk 2-0 i praktički već nakon prve utakmice osigurali nastavak natjecanja u najmasovnijem europskom kupu. 

FOTO Kakva večer: Rijeka u završnici slomila Mađare, veliki preokret Splita!

Golove za Hajduk zabili su Mijo Caktaš (9.) i mladi Nikola Vlašić (73.). Mlađi brat hrvatske atletičarke Blanke Vlašić nastupom u Irskoj postao je najmlađi Hajdukov eurodebitant u povijesti, a debi je okrunio golom i postao najmlađi strijelac u povijesti Hajduka u europskim kupovima. Vlašić je nastupio sa 16 godina i devet mjeseci čime je prestigao Marija Tičinovića koji je do sada držao rekord kao dva mjeseca stariji.

Hajduk nije mogao poželjeti bolji početak utakmice. Nakon lijepe akcije Vršajević je ubacio u kazneni prostor, a Caktaš je iz blizine glavom pogodio za rano vodstvo. Domaćin je u 14. minuti opasno zaprijetio, no Stipica je obranio Hobanov udarac. Najbolji strijelac vodeće momčadi irskog prvenstva najbliže golu je bio u 23. minuti, no njegov udarac završio je u okviru gola. U 29. minuti do dvojbene situacije u kaznenom prostoru domaćeg sastava. Vršajević je srušen, no austrijski sudac Hameter je samo odmahnuo rukom.

Hajduk je i na otvaranju drugog dijela imao odličnu priliku, no Gotal je loše pucao. Uslijedile su minute tijekom kojih je domaćin bio bolji, no sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Vlašić u 75. minuti. Nakon lijepe akcije Caktaša i Kouassija koji je ubacio loptu na drugu vratnicu, Vlašić je s desetak metara iz prve zakucao u irsku mrežu. Dundalk se do kraja nije predavao i pokušao je barem ublažiti poraz, no obrana 'bilih' je izdržala sve napade.

Uzvratni susret je 24. travnja na Poljudu. (Hina)

DUNDALK - HAJDUK 0-2

DUNDALK. Stadion Oriel Park - 3.000 gledatelja; Sudac: Markus Hameter (Aut);

Strijelci: 0-1 Caktaš (9), Vlašić (75)

DUNDALK: Cherrie - Gannon, Gartland, Boyle, Massey - Shields (od 71. Higins) - Meenan, Towell, Horgan (od 81. McMillan) - Mountney (od 56.

McDermott), Hoban

HAJDUK: Stipica - Milić, Milović, Maloča, Vršajević - Caktaš, Bradarić (od 80. Maloku), Vlašić - Maglica (od 57. Anđelković), Gotal, Kouassi (od 78. Bašić).

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider