Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobar ždrijeb

Dojučerašnji kapetan Šerifa sve će otkriti Rijeci

Rijeka ima veliku priliku zaigrati u skupinama Europske lige po drugi put zaredom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon ždrijeba hrvatskih klubova u play-offu Europske lige nekako najzadovoljniji mogu biti Riječani. Nije Rijeka veliki favorit, ali Šerif iz Tiraspola lakši je ždrijeb od Petrolula, Dnjipra ili Torina s kojima će igrati Dinamo, Hajduk i Split.

U prvoj utakmici 21. kolovoza Rijeka će biti domaćin dok je uzvrat na rasporedu 28. kolovoza u Tiraspolu.

''Jedan protivnik koji već ima ime u Europi i koji je igrao u Hrvatskoj. Protivnik kojeg treba prvo vidjeti i analizirati i o onda o njemu možemo govoriti. Nije niti najteži niti najlakši protivnik kojeg smo mogli dobiti. Naš Miral Samardžić dolazi iz tog kluba pa će vjerojatno informacije ići u oba smjera. Prije te utakmice mi u HNL – u imamo Split i Slaven Belupo pa ćemo o Sheriffu kad za to dođe vrijeme'', istaknuo je uvijek oprezni Matjaž Kek na press konferenciji.

Zanimljivo, Miral Samardžić je branič Rijeke koji je na Kantridu stigao s epitetom kapetana Šerifa. Zadovoljan je ishodom "plesa kuglica" u Nyonu, gdje je ždrijebom odlučeno da će bijeli u play-offu kvalifikacija za UEFA Europa ligu igrati protiv njegovog bivšeg kluba.

''Osjećaj je dobar, igram protiv bivše momčadi i veseo sam što smo izvukli Šerif. Mislim da je to jedan od boljih izbora od momčadi koje su bile u bubnju. Imaju dobru momčad, ali ja mislim da smo bolji i da možemo proći'', rekao je Samardžić i otkrio njihove jake strane:

''Imaju brze bočne napadače, igra im se svodi na probijanje bokova koje treba zatvoriti i puno toga polažu na individualne pokušaje. Znamo da je naša snaga kolektiv i vjerujem da ćemo to pokazati i napraviti ono što svi želimo.''

Hrvatski ljubitelji nogometa upoznali su Šerif iz čak tri dvoboja s Dinamom u četiri godine. 2010. godine šokirali su Modre na penale i izbacili ih u 3. pretkolu Lige prvaka nakon čega je potjerana s klupe legenda kluba Velimir Zajec. Dinamo se osvetio dvije godine kasnije u istoj fazi natjecanja. Dinamo je pobijedio oba susreta (4-0 i 1-0), baš kao i prošle sezone (3-0 i 1-0).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider