Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Analiza polusezone

VIDEO Rijeka još uvijek ne može parirati Dinamu, Hajduk napravio korak unazad

Dinamo neuvjerljiv u Europi, pa čak ni u Kupu, ali zato u HNL-u neuhvatljiv za konkurenciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U jedinoj utakmici dana domaćeg prvenstva, Dinamo je s 3:2 pobijedio Slaven Belupo u Maksimiru i tako s 49 bodova završio jesenski dio sezone. Dinamu je to najbolji učinak u posljednjih sedam sezona. Bolja u odnosnu na lani je i Rijeka. Uloga najugodnijeg iznenađenja pripala je Zagrebu, dok su se igrački istaknula neka poznata, ali i neka nova imena.

Dinamu jesenski naslov pred 710 navijača: 'A što mi tu možemo?'

Neodigrani maksimirski derbi Dinama i Hajduka, bojkot Torcide i val nezadovoljstva Hajduka svakako su najupečatljiviji trenuci prvog djela sezone. No u rezultatskom smislu, bila je to više manje očekivana polusezona. Dinamo neuvjerljiv u Europi, pa čak ni u Kupu, ali zato u HNL-u neuhvatljiv za konkurenciju. Proljeće će dočekati kao vodeći s 15 pobjeda i bez ijednog poraza - najbolji učinak u posljednjih 7 sezona.

"Ako pričamo o hrvatskom prvenstvu, onda tu nemam nekakvih velikih zamjerki. Naravno da uvijek mora i može biti bolje, ali nismo izgubili nijednu utakmicu, tako da je rezultatski to prilično dobro", kaže trener Dinama Zoran Mamić.

A u prilično dobroj jeseni uživala je i Kantrida. Rijeka još ne može u potpunosti parirati Dinamu, ali već sada ima 4 boda više nego lani, s utakmicom manje od Modrih.

Tu će utakmicu odigrati sutra protiv Zagreba. Momčad Dražena Medića i Željka Kopića na šestom je mjestu lige i najugodnije je iznenađenje prvenstva.

Hajduk je pak napravio korak unazad. Ovu jesen završava kao treći - sa značajno slabijim bodovnim učinkom u odnosu na lani. Zaostaje 17 bodova za Dinamom, no navijačka podrška ne jenjava.
"Zbog toga je lijepo završiti ovu polusezonu na ovaj način. Sam pljesak na kraju govori o tome", kazao je Igor Tudor nakon pobjede Hajduka nad Istrom.

Pojedinačno gledano, najbolji strijelac stiže s Kvarnera. Andrej Kramarić ove je jeseni do kraja demonstrirao svu svoju kvalitetu. Zabio je 21 pogodak, a ima još jednu utakmicu. Čop ih je zabio 12, Radonjić 10. A od novih pojedinac iskazali su se dinamovac Angelo Henriquez, Zagrebov Gabrijel Boban, dok je Lovre Kalinić potvrdio status najboljeg vratara HNL-a.
 

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider