Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Po bod(ove) za nastavak sna

Rijeka ima priliku ispisati povijest: Može li 'Krama' opet zaviti Feyenoord u crno?

U danu kad je Kovač objavio popis reprezentativaca za dvoboje s Argentinom i Italijom, Rijeka je mislima u utakmici s Feyenoordom u sklopu 4. kola Europske lige…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka će u sljedećoj reprezentativnoj akciji imati čak sedam igrača. Njih šest Kovač je pozvao za susret s Argentinom, dok će onaj najbolji i najubitačniji, Andrej Kramarić, konkurirati samo za Italiju.

Hoće li Dinamo svojim potezima opet naštetiti sam sebi?

Veliko je to priznanje za trenera Keka i sve u Rijeci uoči važne utakmice s Feyenoordom. Nakon pobjede na Kantridi, Riječani u Rotterdamu opušteni čekaju svoju priliku iz sjene. Na krilima novih-starih Vatrenih, među kojima su redom Vargić, Tomečak, Leovac, Lešković, Jajalo, An. Sharbini i Kramarić, pokušat će doći do novog iznenađenja.

Nizozemci se još uvijek dobro sjećaju učinka Andreja Kramarića koji je hat-trickom potpuno razbio Feyenoord i donio Rijeci jednu od najvećih pobjeda u novijoj povijesti. Jedna od povijesnih mogla bi biti i večerašnja utakmica. Keku će biti puno lakše složiti taktiku, jer domaćini su ti koji moraju napasti i krenuti po pobjedu. Rijeci bi i bod bio velik kao kuća, no potajno se nadaju još jednom 'skalpu' Nizozemaca.

Nezaustavljivi Kramarić

Rijeka je u zadnjem susretu u Koprivnici odigrala siromašnih 1-1, Kramarić je ponovno bio strijelac, a Kek ne pretjerano zabrinut kvarenjem atmosfere uoči Europske lige. Najbolji strijelac HNL-a već je zabio četiri pogotka u tri dosadašnje europske utakmice u skupini, a s obzirom na golgetersku formu, lako bi mogao presuditi i u Rotterdamu.

Keku trenutno problem stvaraju ozljede Vargića, Jugovića i Moisesa, ali sva trojica bi prema najavama trebali biti spremni za utakmicu. Iskusni strateg na klupi Riječana sigurno će krenuti opreznije nego na Kantridi, zna da mu je bod i više nego dobar, pa je realno očekivati igru na kontre.

Momčad s Kantride večeras nema što za izgubiti, a mnogi su optimistični po pitanju rezultata, pa čak i eventualne pobjede koja bi širom otvorila vrata proljeću u Europi. Kakva bi to bila priča na stadionu podno stijena i u gradu koji proživljava nogometnu renesansu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider