Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Jedva čekamo'

Rijeci ponovno atraktivna skupina: Na Kantridu stiže prvak!

Nogometaši Rijeke igrat će u skupini G UEFA Europa lige zajedno sa braniteljem naslova Sevillom, Feyenoordom iz Rotterdama i Standardom iz Liegea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Voljom ždrijeba iz Monte Carla Riječani su opet dobili skupinu s atraktivnim protivnicima. Klub s Kantride je lani po prvi puta u povijesti igrao u skupini EL-a, ali nisu uspjeli proći dalje u konkurenciji Betisa, Lyona i Guimaraesa.

"Tri spektakularne utakmice na Kantridi. Sada je situacija da je tako zbog naših navijača, igrača, stručnog stožera… Uvjeren sam da niti jednom od ovih velikana neće biti lako na Kantridi. To su ogromni klubovi, bogati, iz velikih nogometnih zemalja ali jedva čekamo uhvatiti se u koštac s njima", kazao je za službenu stranicu Rijeke zamjenik sportskog direktora Ivan Mance.

Sevilla je prošlogodišnji prvak

Sevilla je prošle sezone slavila u najmasovnijem europskom kupu osvojivši po treći put Europsku ligu nakon 2006. i 2007. godine. Andalužane i dalje vodi Unai Emery, no u odnosu na prošlu sezonu momčad je bitnije izmijenjena. Sanchez Pizjuan su napustili naš Ivan Rakitić (Barcelona), Alberto Moreno (Liverpool), Federico Fazio (Tottenham), Alberto Botia (Olympiakos), Diego Perotti (Genoa), Marko Marin (Chelsea) i Stephane M'Bia (QPR).

Vrijednost momčadi procjenjuje se na 127 milijuna eura, što je šest puta više od Rijeke. Sevilla je na otvaranju nove sezone je remizirala s Valencijom (1-1).

Feyenoord loše krenuo u sezonu

Feyenoord je bio prvak Europe (1970), te dva puta pobjednik Kupa Uefa (1974, 2002). U riznici trofeja ima i 14 naslova nizozemskog prvaka, no titulu čeka od 1999. godine. U kvalifikacijama EL provukao se kroz ušicu igle pobijedivši ukrajinsku Zorju 4-3 nakon što je prvi susret završio 1-1. Feyenoord je do pobjede došao golom u sudačkoj nadoknadi nakon što su Ukrajinci od 0-3 došli do 3-3. Momčad Freda Ruttena je spasio Elvis Manu.

Momčad sa stadiona De Kuip vriejdio oko 50 milijuna eura, a glavne zvijezde su veznjaci Jordy Clasie, Jean-Paul Boetius, Lex Immers i Jens Toornstra, te napadači Wesley Verhoek i Bilal Basacikoglu. Nakon tri kola Feyenoord je 10. sa četiri boda.

Standard je prilika

Standard je ovogodišnju europsku priču započeo u Ligi prvaka. U trećem pretkolu je bio bolji od Panathinaikosa (0-0, 2-1), a potom je u zadnjem pretkolu ispao od Zenita. U Liegeu je izgubio 0-1, a potom u St Peterburgu 0-3. Standard je deset puta bio belgijski prvak, a još šest puta pobjednik Kupa.

U Europi je najdalje stigao 1982. kada je poražen u finalu Kupa kupova od Barcelone. Trenutačno je na osmom mjestu belgijskog prvenstva sa sedam bodova, šest manje od lidera Anderlechta. Momčad je procijenjena na 47 milijuna eura, a glavni igrači su belgijski veznjaci Paul-Jose M'Poku i Geoffrey Mujangi Bia, te brazilski napadač Vinícius Araújo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider