Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Test za Srbiju

Hrvatska u Londonu: Štimac predstavlja dvije mlade nade!

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je odradila trening u Londonu i spremna je za posljednju provjeru prije nastavka kvalifikacija i utakmice sa Srbijom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u Londonu, gdje će danas u 15 sati (tekstualni prijenos na GOL.hr) odigrati prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje. Ta utakmica igračima i izborniku poslužit će kao posljednja provjera uoči nastavka kvalifikacija i gostovanja Srbije u Zagrebu. Izbornik naglašava kako je više manje sve već poznato, te kako će priliku za reprezentativni debi dobiti dva mlada igrača HNL-a. Ademi i Andrijašević.

''Ovu ćemo utakmicu iskoristiti za provjeru dvojice mladića koji su na sebe skrenuli pozornost u domaćem natjecanju jer držim se onog što sam rekao na početku, da ću širiti kadar reprezentativnih kandidata, jer moramo ostaviti i nešto iza sebe kad više ne budemo tu'', objasnio je hrvatski izbornik.

Osim dva debitanta, na travnjak će i dva iskusna i provjerena igrača, Ivica Olić i Mladen Petrić.

''Znate i sami da stjecajem okolnosti do sada nije bilo prilike da oni imaju veću minutažu, danas je prilika da i oni dobiju veću minutažu da vidimo koliko i na njih možemo računati'', izjavio je Štimac.

Utakmica protiv Južne Koreje za Darija Srnu, Stipu Pletikosu i Josipa Šimunića bit će 100. nastup u kockastom dresu.

''Strašna stvar, to je ogromna stvar, njihov doprinos hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, njihovo ponašanje i sve ono što su dali igrajući za Hrvatsku, došli su do tog broja 100 i je nešto veličanstveno'', rekao je Štimac.

Susret se igra sutra u 15 sati po hrvatskom vremenu, na stadionu nogometnog kluba Fulham. Organiziranog dolaska navijača neće biti, no ipak reprezentacija neće biti bez podrške, jer oni najvatreniji već su stigli. A Južna Koreje ionako je stari hrvatski znanac.

''Jako sam sretan što ću igrati protiv momčadi u kojoj igraju igrači poput Mandžukića i Modrića i zato što igramo u Europi. Ovakav protivnik i utakmica će nam pomoći u nastavku kvalifikacija. Sigurno možemo nešto naučiti'', izjavio je korejski reprezentativac.

Susret ovdje u Londonu bit će šesti ogled ove dvije reprezentacije. Do sada su 'kockasti' ubilježili jednu pobjedu, dva poraza i dva remija.

Tekstualni prijenos pratite na našem portalu od 15 sati!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider