Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slavlje Urugvaja i Čilea

BiH pobijedila Obalu Bjelokosti: Džeko bolji od Drogbe

Tri prijateljske utakmice bile su na rasporedu u noći s petka na subotu po europskom vremenu, a Bosna i Hercegovina, Urugvaj i Čile zaključili su ih s pobjedama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Urugvaj je u Montevideu bez ozlijeđenog Luisa Suareza i umornog Diega Godina ugostio reprezentaciju Sjeverne Irske i odnio minimalnu pobjedu 1-0. Pred više od 50 tisuća domaćih navijača, Sjeverni Irci nisu uspjeli stići do rijetke pobjede, ostali su na samo jednoj u 20 susreta, no mogu biti zadovoljni pruženim otporom.

Ipak, nisu izdržali svih 90 minuta, u 62. minuti nakon akcije Gastona Ramireza i Edinsona Cavanija, napadač Espanyola Cristian Stuani pogodio je iz blizine mrežu Roya Carrolla.


Uruguay 1-0 Northern Ireland (Goal Cristian... by footygoals-net

Zanimljiv dvoboj odigran je u St. Louisu gdje su se susreli sudionici Svjetskog prvenstva, Bosna i Hercegovina i Obala Bjelokosti. Slavila je BiH s 2-1 uz dva pogotka napadača Manchester Cityja Edina Džeke.

Bosna i Hercegovina povela je u 17. minuti nakon pogreške obrane Obale Bjelokosti, udarac Edina Višće obranio je Sylvain Gbohouo, no lopta se odbila do Džeke koji je lakoćom pogodio mrežu. Do kraja prvog dijela BiH je propustila još nekoliko dobrih prilika, a do povećanja vodstva stigla je u 53. minuti i to drugim golom Džeke koji se odlično okrenuo na 18 metara i iz voleja poslao loptu u mrežu. U sudačkoj nadoknadi Didier Drogba je iz slobodnog udarca postavio konačnih 2-1.


Bosnia-Herzegovina 2-1 Ivory Coast All Goals by footygoals-net

Čileanci su u Santiagu bili bolji od Egipta s 3-2 nakon što su Egipćani iskoristili dvije pogreške čileanske obrane i poveli s 2-0.

Početak susreta bio je šokantan po domaćina jer je Egipat već nakon 16 minuta imao visoko vodstvo golovima Mohameda Salaha i Khaleda Qamara koji su iskoristili nesinhroniziranost domaće obrane.

Do odlaska na odmor Marcelo Diaz je uspio smanjiti zaostatak na 2-1, a u drugom poluvreemnu kooperacija Alexisa Sancheza i Eduarda Vargasa donijela je domaćinu preokret i pobjedu 3-2. 


Mohamed Salah Goal Chile vs Egipt 3 -2 HD... by elencrist007

Prijateljske utakmice: 

Urugvaj - Sjeverna Irska 1-0 (Stuani 62.)

Bosna i Hercegovina - Obala Bjelokosti 2-1 (Džeko 17., 53. / Drogba 90.)

Čile - Egipat 3-2 (Diaz 26., Vargas 60., 78. / Salah 12., Qamar 16.)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider