Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Vatreni' u Osijeku

Kovač najavio: Mandžo od prve minute protiv Malija, Modrić željan igre

Nakon dolaska u Osijek iz Austrije, izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač održao je press-konferenciju i najavio utakmicu s Malijem...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Mario Mandžukić u subotu će protiv Malija istrčati od prve minute na travnjak Gradskog vrta bez obzira što zbog suspenzije ne može igrati na otvorenju Mundijala s Brazilom, otkrio je izbornik Niko Kovač na press-konferenciji u Osijeku.

'Vatreni' izazvali 'ludnicu' u Osijeku: Stigao Modrić, Gradski vrt rasprodan!

Hrvatska reprezentacija odradila je trening u Osijeku, a tribinama u Gradskom vrtu okupio se popriličan broj navijača. Istočna tribina bila je popunjena skoro do kraja. Ulaznice za sutrašnju utakmicu su rasprodane, očekuje se da će Hrvatsku bodriti oko 19.000 navijača. Utakmica je humanitarnog karaktera, prihod od ulaznica ide u fond za pomoć žrtvama poplava u Slavoniji.

"Uvijek nam je doček u Osijeku bio odličan. Voljeli bismo igrati svugdje po Hrvatskoj, no FIFA i UEFA imaju svoje kriterije po pitanju stadiona, koje nije jednostavno ispuniti", kazao je Kovač pa najavio sutrašnju utakmicu.

„Mandžo mora dobiti svoju minutažu“, kazao je Kovač dodavši da će konačnu odluku o ozlijeđenom Milanu Badelju donijeti nakon što prospava noć u Osijeku gdje se hrvatska reprezentacija u subotu sastaje u prijateljskoj utakmici s Malijem.

„Mišić izgleda bolje, ali vidjet ćemo…“, kaže izbornik te poručuje kako će u prvom planu na utakmici s Malijem biti alternacije za poziciju lijevog bočnog.
„Nisam htio ništa riskirati s Pranjićem, njega ću još malo poštedjeti, pa će priliku dobiti igrači koji će biti pričuve za lijevi bok“, kazao je Kovač.

Marcelo Brozović također ima problema s ozljedom i na pretragama je u Zaboku.
„Dobio je snažan udarac, pričekat ću nalaze. Prema svima želim biti korektan i pošten prije konačne odluke o putnicima u Brazil“, ističe Kovač.

Luka Modrić u Osijeku se pridružio reprezentaciji nakon što je s Real Madridom osvojio titulu prvaka Europe.
„Modrić će danas trenirati sa nama, željan je igre, jedva je čekao da nam se pridruži“, kaže Kovač dodajući da neće forsirati mlade reprezentativce koji su nastupili za U-21 vrstu protiv Ukrajine.

Izbornik bi želio da hrvatska momčad ponovi igru iz uzvratnog dvoboja doigravanja za SP s Islandom ili da odigrao kao u drugom poluvremenu sa Švicarskom.

"Mali je sličan Kamerunu, možda nije jednako snažan. No, ozbiljna su reprezentacija, čak i bez nekih od najboljih igrača", ističe izbornik.

Kovač je prokomentirao strategiju Malija i Kameruna koji će prije Mundijala odigrati znatno više pripremnih utakmica od Hrvatske.
„Svatko ima svoj plan, možda je za njih dobro da igraju više utakmica. Mi smo se opredijelili za više treninga, jer imamo nekoliko igrača koji su odigrali veliki broj utakmica tijekom sezone. Mislimo da je bolje odmoriti ih nego izlagati novim naporima“, kazao je Kovač.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider