Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez incidenata

Svjetski mediji o velikoj pobjedi Hrvatske nad Srbijom!

Svjetski mediji puno su prostora dali jučerašnjem ogledu reprezentacija Hrvatske i Srbije na Maksimiru u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marca tako donosi tekst pod naslovom "Hrvatska pobjeda predvođena Modrićevom kvalitetom" u kojem piše:

>> Hrvatska pobijedila Srbiju u utakmici godine: Mandžo i Ola junaci velike pobjede!

>> Srpski mediji: 'Jadno! Bijedno! Sramotno!'

>> 'Orlovi' razočarani 'dvicom': Prepotentna zvijezda očekivala 'petardu'!

>> Štimca baš ide karta, dobio je i više nego što je morao

"Hrvatska je napravila velik korak ka kvalifikaciji na SP 2014. pobjedom nad velikim balkanskim rivalom i ostavila Srbiju gotovo bez šansi. Iskustvo Modrića, Srne, Rakitića, Mandžukića i ostalih igrača momčadi Igora Štimca bilo je ključno za osvajanje tri boda u susretu igranom u Maksimiru", uz dodatak kako je utakmica tretirana kao visokorizična zbog ratne povijesti između zemalja, ali da je prošla bez incidenata.

Izbornik Igor Štimac večeras (23. ožujka) gostuje u Dnevniku Nove TV!

Francuski L'Equipe donosi naslov "Hrvatska dominirala protiv Srbije" i opisuje kako je bila riječ o povijesnoj hrvatskoj pobjedi. Također, francuski sportski dnevnik dodaje kako su hrvatski navijači zviždali na intoniranje srpske himne, kao i da je na početku skandiranja bilo skandiranja "Ubij Srbina" usprkos prethodnim upozorenjima hrvatske policije.

Talijanska Gazzetta dello Sport piše kako je "dugoočekivani susjedski susret, u kojem se strahovalo od incidenata, završio čistom pobjedom Hrvatske. Tijekom utakmice sa tribina su se čule patriotske pjesme, ali ne i slogani mržnje kako su se mnogi bojali". U nekoliko se navrata čulo skandiranje "Vukovar, Vukovar", u spomen na ratom devastiran grad u Hrvatskoj, nakon duge i krvave opsade srpskih trupa 1991. godine".

Engleski Daily Mail u prvi plan stavlja pogrešku srpskog braniča Aleksandra Kolarova koja je prethodila prvom golu Marija Mandžukića, kao događaj koji je usmjerio susret. Također se naglašava kako je susret prošao bez incidenata.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider