Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osjeća se u zraku...

Sudar Hrvatske i Srbije: Bit će to nogometna utakmica, a ne rat!

U razgovoru za srpsku novinsku agenciju Beta izbornik srpske nogometne reprezentacije Siniša Mihajlović pokušao je spustiti tenzije ususret nadolazećoj kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo protiv Hrvatske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Taj se ogled igra 22. ožujka na Maksimiru, a Mihajlović je uoči njega rekao:

"Utakmica protiv Hrvatske bit će nogometna utakmica, a ne rat i to neće biti problem. Očekujem da se moji igrači nose sa prilikom na pravi način jer nogometaši koji ne mogu podnijeti pritisak velikih utakmica visokih tenzija bi se trebali baviti drugim poslom, primjerice raditi u uredu."

"Moji igrači moraju vjerovati u sebe i biti uvjereni u svoju kvalitetu. Volio bih kada bi utakmice kao ovu protiv Hrvatske pred punim tribinama mogli igrati svakog tjedna, jer bi to za igrače bio najbolji način da sazriju."

Što se tiče selekcije igrača uoči ogleda protiv "vatrenih" Mihajlović kaže da ima jasnu viziju.

"Imam prilično jasnu ideju o tome tko bi mogao započeti utakmicu, iako je mjesec dana vremena puno i stvari bi se mogle promijeniti, ovisno o ozljedama i konstantnosti u formi igrača. Ali nemam nikakve dileme da će oni koje izabarem ostaviti srce na terenu."

Skupinu A europskih kvalifikacija za Mundijal 2014. godine u Brazilu predvode Belgija i Hrvatska sa 10 bodova iz četiri utakmice. Srbija je treća sa 4 boda, isto koliko ima i četvrtoplasirana Makedonija. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider