Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ogorčeni kaznom

Štovatelji Josipa Šimunića uvredama i parolama napali FIFA-u

Štovatelji hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića 'zatrpali' su Facebook stranicu Fife porukama 'za dom spremni'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Razočarani teškom kaznom koju je Međunarodna nogometna federacija (Fifa) izrekla hrvatskom reprezentativcu Josipu Šimuniću njegovi štovatelji 'zatrpali' su Facebook stranicu Fife porukama 'Za dom spremni', te brojnim uvredama na račun krovne nogometne organizacije.

Odvjetnici Šimunića: HNS se neće žaliti FIFA-i, ali mi hoćemo!

Ispod gotovo svakog statusa i posta ispisano je na stotine neprimjerenih poruka i raznih uvreda. Pored ustaškog pozdrava 'Za dom spremni', krovna nogometna organizacija se upoređuje s mafijom, a njezin predsjednik Sepp Blatter naziva 'Ciganom'. Poruke su objavljene čak i ispod članka o susretu pape Franje i Blattera, te ispod teksta o nedavno preminulom Nelsonu Mandeli.

Fifa je u ponedjeljak kaznila Šimunića sa 10 utakmica zabrane nastupa u službenim utakmicama, te sa 30,000 švicarskih franaka zbog povika "Za dom" po završetku uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Islanda.

"Igrač i publika su koristili povik kojeg je tijekom Drugog svjetskog rata koristio fašistički ustaški pokret. Stoga je Disciplinska komisija zaključila kako je njihovo ponašanje bilo diskriminirajuće. Uzevši u obzir sve okolnosti ovog slučaja, posebice ozbiljnost incidenta, komisija je odlučila kazniti igrača sa 10 utakmica neigranja", objavila je FIFA.

Nakon Šimunićeva neprimjerena ispada nakon utakmice s Islandom njegovi fanovi napravili su facebook grupu pod nazivom 'Potpora Josipu Šimuniću' koja je prikupila više od 160.000 'lajkova'. Spomenuta grupa se na svom profilu pohvalila kako je na službenoj stranici Fife do sada napisala 1.000 puta 'Za dom spremni'.

Za sada nije poznato kako će u Zurichu reagirati na neprimjerenu facebook akciju fanova Josipa Šimunića. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider