Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Možemo dobiti Belgiju'

Stipe Pletikosa otkriva što je poremetilo Hrvate na putu za Brazil!

Stipe Pletikosa, jedna je od najpouzdanijih i najiskusnijih karika hrvatske reprezentacije, vjeruje kako Hrvatska u petak može srušiti Belgiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

SVE O UTAKMICI HRVATSKA - BELGIJA

Spomen Belgije kod Stipe Pletikose budi samo lijepe uspomene. Put do plasmana na svjetsko prvenstvo 2002. i EURO 2004. vodio je upravo preko „crvenih vragova“, a u Bruxellesu je davnog 2. rujna 2000. odigrao i prvu službenu utakmicu za Hrvatsku. Za Belgijance je tada igrao aktualni izbornik Marc Wilmots.

>> Belgijci došli u Zagreb po pobjedu: Znamo za Mandžu i Modrića!

>> Novi udarac za Belgiju uoči Maksimira!

"Kojega se sjećam, ponajviše, iz te utakmice i sjećam se svoje dobre utakmice i nekako kad god igram s Belgijom imamo jako dobra iskustva i nadam se da će tako i ostati", kaže Pletikosa.

No, za to će trebati odigrati daleko bolje nego u posljednjih nekoliko utakmica, jer u Zagreb stiže top reprezentacija. Skup fantastičnih igrača koji ne znaju za pogrešan korak u kvalifikacijama.
"Belgijanci sebi nisu dopustili niti jedan, barem mali kiks, kao što smo mi imali protiv Škotske kući, iako su i oni dosta visjeli u nekim situacijama, u nekim utakmicama. Imali su, ja mislim, dosta i sreće i sigurno po ovim utakmicama u kojima smo ih gledali, sigurno da ima tu prostora gdje ih se može iznenaditi."

Wilmotsova vrsta u domovini je izazvala nezapamćenu euforiju, Belgijanci već maštaju o velikom rezultatu u Brazilu. Kod nas oprečna situacija. Loše igre opasno su načele samopouzdanje i atmosferu oko reprezentacije.
"Ima dosta uzroka. Mislim da nas je ponajviše poremetio taj domaći poraz protiv Škotske, koji je bio apsolutno neplanirani, gdje smo izgubili dosta samopouzdanja i to se dosta reflektiralo na momčad."

No, Hrvatska još uvijek sve drži u svojim rukama. Maksimirski petak situaciju bi ponovno mogao okrenuti na pozitivu.
"Apsolutno. Svaka utakmica je novo dokazivanje, kako za mene koji imam preko 100 nastupa, tako i za momke koji su tek tu došli, tako da ono što je bilo iza nas, mislim da se na to ne treba gledati. Treba gledati samo naprijed, pozitivno, apsolutno i razmišljati o Brazilu", zaključio je Pletikosa.

Hrvatska će protiv Belgije...

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider