Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Škotska je druga priča

Štimac nakon Portugala: Ovaj poraz ne boli, donio sam važnu odluku!

Igor Štimac nije bio suviše kritičan nakon još jednog poraza unutar tri dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poslije Škotske, i Portugal je s 1:0 svladao Hrvatsku, što izbornika nije zaboljelo:

>> Hrvatska uz dosta sreće izbjegla teži poraz: Presudio Ronaldo!

"Rekao sam momcima da je ovo poraz koji ne boli. Škotska je druga priča, jer izostalo je srce. Bole nas kritike, ali puno smo razgovarali međusobno i siguran sam da ćemo opet narasti. Idemo dalje, želimo stvarati nove igrače, a svi navijači moraju prihvatiti da u sportu postoje pobjede i porazi", tumačio je Štimac, osvrnuvši se i na sami dvoboj protiv Portugala:

'Zamjene su zablistale'

"Bili smo hendikepirani u skoku, oni su nosili sve visoke lopte. Pet-šest igrača stožernih nam je nedostajalo, ali drago mi je da su alternative zablistale. Čestitao sam svima u svlačionici", rekao je izbornik, dodavši:

"Došli smo ovdje u ružnoj atmosferi, a trebao je ovo biti nogometni praznik."

Kazao je Štimac i što ga trenutno najviše muči u igri reprezentacije: "Moramo raditi na preciznosti, zabili smo samo osam golova u 10 utakmica, a to nije dovoljno. Moram pronaći rasnog strijelca, pravog golgetera. S druge strane, drago mi je da smo pokazali da se znamo suočiti s problemima, jer je evidentno da nas čeka teška jesen."

Već u utorak slijedi analiza: "Počinje praćenje Srbije i spremanje za tri velika okršaja u kojima želimo svih devet bodova", kazao je Štimac, uz zaključak:

"Donio sam odluku da ćemo u boj ići samo najspremniji, više nema kalkuliranja s ničijim imenom i prezimenom!"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider