Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakl na Maksimiru

Štimac objavio popis za Srbiju, branio Sammira i zaželio ljubav

Izbornik Igor Štimac objavio je popis igrača na koje računa za mitski okršaj sa Srbijom u Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Kući nogometa u Rusanovoj ulici Štimac je javnosti predočio popis igrača na koje računa za kvalifikacijski susret sa Srbijom 22. ožujka te Walesom u gostima četiri dana kasnije. Radi se o 26 igrača, a neki od njih će pred utakmicu otpasti za službeni zapisnik.

Navijači su popis mogli vidjeti i koju minutu prije same press konferencije. Na Facebook profilu izbornika Štimca popis je osvanuo u 11 sati čime je nastavio svoju odličnu komunikaciju s navijačima.

Na samom popisu nema iznenađenja. Štimac je pozvao i  Kovačića i Radoševića te Dinamovog Ademija koji je odlično ušao u proljetni dio sezone. Poziv je stigao i Mladenu Petriću koji je zabio protiv Južne Koreje u Londonu. Sammiru nije naštetio novi susret s prometnom policijom i 0.76 promila u krvi dok se vraćao iz noćnog provoda. Hajdukovci Andrijašević i Maloča ovaj put nisu dobili poziv kao protiv J. Koreje.

''Zašto ne bih zvao Sammira? To što radi u privatno vrijeme me ne zanima'', poručio je Štimac.

Bit će to utakmice koje bi mogle prelomiti kvalifikacije, naročito ukoliko Hrvatska pobijedi Srbiju čime bi je potpuno izbacila iz ozbiljnih kombinacija za drugo mjesto u skupini.

Mali problemi s veznjacima

Okupljanje kreće u subotu, 16. veljače, no neki će doći dan ili dva kasnije. Štimac je naglasio kako je većinom zadvoljan formom svojih igrača, jedino ga brinu defanzivni veznjaci.

''Vukojević je tek promijenio klub, Kovačić i Radošević u novim klubovima (Inter i Napoli, opa.a.) ne igraju puno. Badelj je umoran.''

Izbornik kaže kako je problem i Ivan Perišić koji je zbog ozljede izgubio mjesto u novom klubu Wolfsburgu.

''Igra Luke Modrića podignut će atmosferu. Luka je odgovorio svima onima koji su stavljali upitnike iznad njegovog imena. Pozivam sve da bildamo ljubav, a ne mržnju ovih 15 dana'', rekao je Štimac.

Gradimo zajedno pozitivnu atmosferu

''Dat ćemo maksimum što se fair-playa tiče. Na provokacije nećemo odgovarati. Pozivam sve da zajedno gradimo pozitivnu atmosferu. Igrači su na zemlji i neće se obazirati na događaja koji bi im mogli odvratiti pozornost.''

Ponovio je izbornik još jednom kako do ulaznica nisu mogli doći svi koji su htjeli jer 'ne možeš 100 tisuća ljudi staviti na stadion koji prima njih 35 tisuća'.

''Srbija donosi velike tenzije, no tu je i utakmica protiv Walesa. Za nju ćemo morati psihološki osvježiti igrače, jer je Srbija tek prvo poluvrijeme. Njihove igrače neću posebno izdvajati. Imaju spoj iskustva i mladosti i treba ih maksimalno respektirati'', kaže hrvatski izbornik.

Širi popis igrača za utakmice sa Srbijom i Walesom:

Vratari: Pletikosa, Subašić, Krešić

Obrana: Srna, Vida, Strinić, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Schildenfeld

Vezni: Modrić, Vukojević, Badelj, Radošević, Kovačić, Ademi, Rakitić, Kranjčar, Sammir, Perišić

Napad: Mandžukić, Da Silva, Olić, Jelavić, Petrić, Kalinić

SP kvalifikacije Europa
Skupina A
Hrvatska Wales 2:0
Makedonija Srbija 1:0
Belgija Škotska 2:0
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Belgija 4 3 1 0 10
2. Hrvatska 4 3 1 0 10
3. Srbija 4 1 1 2 4
4. Makedonija 4 1 1 2 4
5. Wales 4 1 0 3 3
6. Škotska 4 0 2 2 2
Sljedeće utakmice
22.3. Škotska Wales
22.3. Hrvatska Srbija
22.3. Makedonija Belgija

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider