Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako sad to?

Rat Rooneyja i Man Uniteda: Nije igrao zbog ozljede, a spreman za Englesku

Wayne Rooney u nedjelju nije konkurirao za sastav Manchester Uniteda protiv Wigana u ogledu Community Shielda ''zbog ozljede ramena''. Dan kasnije je normalno trenirao s engleskom reprezentacijom…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manje od 24 sata nakon što Wayne Rooney ''nije bio dovoljno spreman'' za ogled protiv Wigana na Wembleyju, u kojem je Manchester United pobjedom 2-0 osvojio Community Shield, nogometaš Vragova pojavio se na treningu engleske reprezentacije uoči prijateljske utakmice protiv Škotske u srijedu.

Njegov je klub Rooneyjev izostanak u nedjeljnoj utakmici opravdao ''ozljedom ramena'', ali vrsni napadač je dan kasnije stigao na igralište u trening-kampu engleske reprezentacije pola sata prije ostalih igrača. Pritom nikakvi tragovi ozljede nisu bili vidljivi.

''Rooney nije fizički ozljeđen'', rekao je Roy Hodgson na press konferenciji.

Rooney je do dolaska suigrača odrađivao vježbe istezanja, šutiranja i dodavanja, a onda je najnormalnije odradio trening u punoj fizičkoj spremi. Iako je David Moyes, menadžer Manchester Uniteda, rekao da Rooney zbog ozljede vjerojatno neće biti u mogućnosti nastupiti protiv Škotske.

Rooney ne može s Moyesom?

Poznato je da Chelsea želi dovesti u svoje redove 27-godišnjeg Rooneyja, koji je u Manchester United stigao 2004. godine iz Evertona. U tom klubu trener mu je bio David Moyes, koji je ovoga ljeta naslijedio Alexa Fergusona na dužnosti menadžera Manchester Uniteda.

Rooney i Moyes su imali nekih neraščišćenih računa iz prošlosti, a napadač je, kako su pisali engleski mediji, ''postao ljut i zbunjen'' nakon što je Moyes neizravno poručio da Rooney nije u prvom planu u napadačkoj liniji.

Nakon toga je Chelsea poslao dvije ponude za njegov transfer koje je Manchester United odbio. U međuvremenu Rooney nije odigrao niti jednu pripremnu utakmicu za svoj klub, ako ne računamo jedan susret iza zatvorenih vrata.

U svakom slučaju, David Moyes je u nedjelju nakon osvajanja Community Shielda javno izrazio želju za ostankom Waynea Rooneyja u Manchester Unitedu, te poručio kako on nije na prodaju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider