Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvatska i Island za Brazil!

Niko Kovač zadovoljan ždrijebom: 'Kako to dragi Bog namjesti...'

U sjedištu FIFA-e u Zurichu održan je ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Ono što smo priželjkivali, to se i dogodilo. Alexander Frei, bivši švicarski reprezentativac, donio nam je u dodatnim kvalifikacijama Island. Jasno, podcjenjivanja ne smije biti, no činjenica jest da je ugodnije vizu za Brazil tražiti protiv Islanđana, nego primjerice Francuza ili Šveđana.

Prvi susret igrat će se u Reykjaviku 15. studenog, a uzvrat je četiri dana kasnije u Zagrebu.

>> I Islanđani zadovoljni: Hrvatska? 'Mogli smo proći i gore'

>> PREDSTAVLJAMO ISLAND Iskusni izbornik, talentirana generacija: Iz zadnjeg 'šešira' do play-offa!

''Zadovoljni smo! Pogotovo jer igramo drugu utakmicu u Zagrebu. Ali treba naglasiti kako još nismo prošli. Island je mlada i talentirana ekipa koja ima iskusnog izbornika. Lagerbäck je bio izbornik Švedske i s Nigerijeom na SP-u 2010.'', prva je reakcija izbornika Nike Kovača.

''Kako to dragi Bog namjesti...tri puta smo igrali kao igrači protiv njega i tri puta smo dobili. Čak mi je predavao na akademiji i sad ćemo igrati jedan protiv drugog. Moramo se pripremiti maksimalno i što prije uzeti sve informacije od drugih saveza. Nadam se da će nam svi igrači biti na raspolaganju'', rekao je Kovač koji je prisustvovao ždrijebu zajedno s Davorom Šukerom.

Što se tiče ostalih parova, posebno zanimljiv bit će sraz Portugala i Švedske, odnosno Cristiana Ronalda i Zlatana Ibrahimovića. Francuzi će igrati s Ukrajinom, s kojom su bili u skupini na Europskom prvenstvu 2012., dok će nekadašnji europski prvaci Grci prolaz tražiti protiv Rumunjske.

Play off za SP 2014.

Island - HRVATSKA

Grčka - Rumunjska

Portugal - Švedska

Ukrajina - Francuska

Hoće li Hrvatska preko Islanda do SP-a u Brazilu?

Ukupno glasova:

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider