.

 

Pokažite srce junačko: Danas najbolji moraju biti - najbolji!

  • Poznanj, 2012-06-10T10:32:17CEST
  • Autor:
  • Gol.hr News Sports hr_HR
  • 71 komentara

Dan uoči ogleda s Ircima na otvorenju Eura, Slaven Bilić nije izdržao a da ne podsjeti hrvatsku javnost što je izjavio prije četiri godine...

 
 
 
 
Luka Modrić sa suigračima (Photo: Goran Stanzl/PIXSELL)
Luka Modrić sa suigračima (Photo: Goran Stanzl/PIXSELL)

„Rekao sam da je Modrić bolji od Kake. Luka je potvrdio moje prognoze“, ispalio je Bilić, a dežurni cinici jedva su dočekali kako bi u dodatku konstatirali - i ostao živ. Istina, stari Grci bi rekli „Hic Rhodus, hic salta!“ Evo prilike, ne može biti bolja da Modrić potvrdi Bilićevu ocjenu i „zabetonira“ status jednog od najboljih nogometaša današnjice.

Možda je Bilićevo mišljenje subjektivno, ali ne može se reći da je bez osnove. Modrić je svojim igrama u dresu Tottenhama zasjenio Brazilca, koji posljednjih nekoliko godina uglavnom „kuburi“ s ozljedama i daleko je od forme kada je palio i žario Europom u dresu Milana. Modrić je u međuvremenu stekao status jedne od zvijezda Premiershipa, za njegovim se uslugama „lome“ najveći engleski i europski klubovi, no da bi da bi postao istinska planetarna zvijezda koju se može uspoređivati s najvećim igračima današnjice i kojeg bi se na kraju karijere moglo smatrati boljim igračem od Kake, morao bi Euro odigrati na najvišoj razini.

Poznato je da se najveće zvijezde kuju na najblještavijim pozornicima. U klupskom nogometu to je Liga prvaka, a u reprezentativnom Svjetsko prvenstvo pa Euro. Nećemo sad ulaziti u raščlambu što je veće - Liga prvaka ili SP i Euro, ali ako pogledate liste igrača koji se općenito smatraju najvećima u povijesti, među njima su uglavnom oni koji su ostavili dubok trag na SP-ima i Eurima.

Luka Modrić i Slaven Bilić (Foto: AFP)

Luka Modrić i Slaven Bilić (Foto: AFP)

Jasno je da bi bilo bolje da su Olić, Lovren i Iličević ostali u konkurenciji, međutim, rezultat hrvatske reprezentacije na Euru najviše ovisi o igri "hrvatskog Cruyffa". Ako Modrić ne bi bio na razini zadatka, teško bi hrvatska reprezentacija napravila opipljiv rezultat i u punom sastavu. I zato večeras ne moramo kukati za onima kojih nema. Čast svima, ali od Modrića nacija najviše očekuje, on bi morao povesti momčad prema pobjedi. I sam Modrić, ali i većina hrvatskih reprezentativaca te izbornik Bilić hrabro su najavili kako su kadri otići do samoga kraja.

Da bi se taj san pretvorio u javu, moramo prije svega glasno čuti, da parafraziramo pjesnika, „Modrićev naprijed“, moramo jasno vidjeti „prosuti plamen iz njegovih zjenica“. Jer, o njemu najviše ovisi. Bez „pravog Modrića“ Hrvatska neće ostvariti povijesni uspjeh, a posljedično on sam nikada neće ući u aleju velikana svjetskog nogometa. Kako god, sedam tisuća hrvatskih navijača na stadionu u Poznanju i golemi broj njih u domovini, bodrit će svoju reprezentaciju svim srcem, dušom i tijelom. Bodrit će je i dalje kako god se završilo. I zato neka igrači samo daju sve od sebe, pa što im Bog da i sreća junačka.

Dragi navijači na Euru ili u domovini, šaljite nam svoje fotografije navijanja, slavlja i podrške hrvatskoj reprezentaciji na moj.report@novatv.hr. Najbolje ćemo objaviti na našem portalu.

  • Ispiši
  • Ocijeni:
  • ( glas(ova))


Anketa

Tko će u finale Lige prvaka, Mandžo ili Modrić?