Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Više od utakmice

Po prvi put nakon 20 godina i krvavih nereda igraju prijateljsku u Irskoj!

Engleska nogometna reprezentacija odigrat će sljedeće godine prijateljsku utakmicu u Irskoj, 20 godina nakon velikih nereda koji su prekinuli dvoboj u Dublinu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Tri lava'' će 7. lipnja sljedeće godine gostovati na stadionu Aviva u glavnom irskom gradu. Bit će to za Engleze generalna proba prije utakmice protiv Slovenije u kvalifikacijama za Euro 2016.

Prije 19 godina Irska i Engleska su započele prijateljsku utakmicu na tadašnjem Lansdowne Roadu koji se nalazio na mjestu današnje Avive. Dvoboj je prekinut poslije 27 minuta zbog žestokih nereda koje su izazvali engleski huligani. Ozlijeđeno je 20 osoba, a 40 ih je uhićeno.

Lani su Englezi i Irci odigrali prijateljsku utakmicu na londonskom Wembleyju (1-1), a dva saveza misle da je sada sazrelo vrijeme i za novi dvoboj na irskom tlu.

''Za Englesku će biti velika stvar zaigrati ponovno u Dublinu. Oba su saveza uložila veliki trud na više fronta i očekujemo da će to biti utakmica u kojoj će uživati i jedni i drugi navijači'', rekao je direktor Engleskog nogometnog saveza Adrian Bevington. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider