Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barca stiže po Halilovića

Oštra kritika iz Maksimira: Dinamo u ratu s Kovačem i Vatrenima!

Status quo i dalje vlada vezano uz 'slučaj Murić'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još uvijek se ne zna kako će se rasplesti nastala situacija s Dinamovim darovitim 17-godišnjim nogometašem. U Dinamu se još uvijek nadaju da će Murić ipak ostati na Maksimiru.

Iz Plavih salona prema Bednji je poslan 'vagon mrkve', ali u prikrajku i dalje stoji podeblja šiba. Dinamo je ponudio Muriću sedmogodišnji ugovor s mjesečnom plaćom od 10.000 eura, dakle, sveukupno 840 tisuća eura. Vidjet ćemo hoće li ova lukrativna ponuda razoružati Murića i njegove zastupnike.

Paralelno sa 'slučajem Murić' u Dinamu se bave pripremanjem terena za transfer Alena Halilovića. Čelnici Dinama tvrde da već u četvrtak ili petak u Zagreb stiže delegacija Barcelone. Ako je Barca doista zagrizla, Halilović će na ljeto osvanuti na Camp Nouu. Zainteresirane strane već će nekako naći zajednički jezik.

Možda i najintrigantnija tema u ovom trenutku na Maksimiru jest odnos glavešina Dinama i izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Nike Kovača. Čini se da je na tom planu došlo do drastičnog zahlađenja odnosa, a uskoro bi moglo doći do otvorenog rata, ako već nije. Lako se da primijetiti kako su na Maksimiru izrazito nezadovoljni činjenicom što trenutačno u kadru reprezentacije nema niti jednog igrača Dinama.

Vodeći ljudi Dinama zamjeraju štošta izborniku pa i predsjedniku Šukeru, ali i ostalim bivšim proslavljenim reprezentativcima, od Bobana i Prosinečkog pa do Bilića. U Maksimirskom holovima mogu se čuti oštre primjedbe na njihov račun. Primjerice, Vatrenima se zamjera što se distanciraju od hrvatskog nogometa na način da nitko od njih ne želi raditi u hrvatskim klubovima, ali u isto vrijeme rado prihvaćaju mjesta u reprezentaciji, jer znaju da će kroz nju, kažu u Dinamu, izgraditi svoje trenersko ime i naposljetku ostvariti višemilijunsku zaradu.

Izborniku Kovaču se zamjera što još uvijek živi u Salzburgu i ne želi preseliti u Hrvatsku. Tumače to kao držanje s visoka u odnosu na hrvatski nogometni milje. Kovač na taj način, misle u Dinamu, šalje očitu poruku da s njima ne želi imati posla, no u isto vrijeme rado prihvaća ulogu izbornika koja mu donosi ugled i buduće lukrativne angažmane. U Maksimiru misle da je to izrazito nekorektno.

Nameće se zaključak kako se u sljedećim danima i tjednima može očekivati nastavak zaoštravanja odnosa između Kuće nogometa i izbornika na jednoj te čelnika Dinama na drugoj strani. Proljeće će, čini se, biti prilično vruće.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider