Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lagerback se ispričao

Niko Kovač odahnuo: 'Bilo je ovo najtežih mjesec dana u mom životu'

Izbornik Niko Kovač bio je iznimno ponosan nakon što se hrvatska reprezentacija plasirala na Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Moj cijeli život nije baš jednostavan, uvijek moram nositi neki križ. Znao sam da će ovih mjesec dana biti najteže vrijeme u mom životu, ali kad je ovako završilo onda je sve to lijepo. Nadam se da će se s ovim vratiti vjera u hrvatski nogomet", zaželio je izbornik.

>> Press konferencija Nike Kovača

>> Otkrivena tajna ratničke Hrvatske: 'Izašli smo na teren poginuti!'

>> KOMENTAR IVICE MEDE

>> HRVATSKA razbila Island i s igračem manje: Herojska pobjeda za BRAZIL! 

>> 32 odabrana: Ovo su SVI sudionici Svjetskog prvenstva u Brazilu

"Imamo jednu viziju, imamo jedan cilj moj stožer i ja i na tome smo pokušavali već u prvoj utakmici. Dečki su to prihvatili onako kako treba, to je moderan nogomet, ta okomita lopta koja probija sve linije, koju je teško braniti. Igrao sam te utakmice, znamo kakav je to pritisak. To jesu profesionalci, zarađuju veliki novac, ali kad dođe utakmica dođe i ogroman strah, nestane samopouzdanja. Rekli smo si da idemo stvarati šanse, raditi pritisak na njih", poručio je Niko Kovač.

Naglasio je da ništa ne zamjera onima koji su njegovo imenovanje dočekali sa skepsom: "Mora se nešto pričati pa nek se priča. Zahvaljujem se svima, baš svima, od bivšeg izbornika Štimca, navijačima, a nadasve igračima koji su ostavili srce i dušu na terenu da bismo izborili Brazil. Druga je ovo utakmica otkako sam izbornik, kvaliteta mojih igrača mi daje dodatni optimizam i bit će to još bolje kad budemo imali više vremena za uigravanje."

Kovač je rekao kako mu se islandski izbornik Lars Lagerback ispričao uoči utakmice zbog afere oko ispijanja piva, a izrazio je i zadovoljstvo što je povratnik u reprezentaciju, Danijel Pranjić, odigrao vrlo dobre dvije utakmice u play-offu: "O Pranjiću se ne treba ništa govoriti, igrao je u Bayernu, znam kakav je momak, igrao sam s njim. On je napravio pravi posao u ove dvije utakmice, svi smo napravili pravi posao. Pokazali su jedan zajednički duh, jednu želju, jednu ljubav i mislim da je rezultat potpuno zaslužen."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider