Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još jedan otpada?

EKSKLUZIVNO - Niko Kovač: To što smo uživo vidjeli u Slavoniji je stravično

Gost Dnevnika Nove TV bio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač koji je otvoreno pričao o ozljedama, pripremama i posjetu Slavoniji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Reporter Dnevnika Nove TV Željko Vela razgovarao je s izbornikom Nikom Kovačem u Bad Tatzmanssdorfu.

"Apsolutno sam zadovoljan, momci dosta ulažu, trude se i svi žele biti u avionu za Brazil", naglasio je Niko Kovač, kojem su preliminarnog popisa već otpala trojica igrača (Strinić, Iličević, Kranjčar):

"Kao prvo žao mi je što svi koji su bili na popisu nisu ovdje. Smatram da su svi imali šanse biti u Brazilu, pogotovo Strinić i Kranjčar koje sam vidio u užem krugu. Imamo sada 27 igrača u užem krugu, a prirodna selekcija čini svoje", istaknuo je izbornik kojeg niti u utorak nisu zaobišle poteškoće. Pojasnio je o čemu se radi...

Problemi s Badeljem i Lovrenom

"Milan Badelj je izašao s terena, u četvrtak će imati magnetsku rezonancu. Što se tiče Lovrena, nervoza i umor su malo tu tako da dođe do sitnih prekršaja koji su bolni. U obrani baš i nemamo puno rezervnih opcija, kako smo izgubili tri igrača više nemamo po dva igrača za svaku poziciju."

ŽELJKO VELA PRATI PRIPREME HRVATSKE REPREZENTACIJE U AUSTRIJI

Kovač je izrazio nadu da će Luka Modrić zaigrati u Osijeku protiv Malija, a na upit da usporedbi pripreme reprezentacije u ulozi izbornika i igrača odgovorio je:

'Osjećam pozitivu sa strane navijača, naroda i novinara'

"Kao igrač je uvijek malo lakše, fokusiraš se na sebe i ne ovisiš toliko o drugima, a kao izbornik moraš gledati cjelinu. Imali smo pola godine vremena, došli smo ovdje apsolutno pripremljeni. Ne znamo tko će se još ozlijediti, na to ne možemo utjecati."

Priznao je kako osjeća promjenu klime oko reprezentacije: "Ne mogu govoriti što je bilo prije, ali osjećam jednu pozitivu i sa strane naših navijača, naroda, ali i novinara. Čestitam vam na tome, nadam se da ćemo nastaviti istim putem."

'Grozno je ono što smo vidjeli u Slavoniji'

Pripreme hrvatske reprezentacije odvijaju se u sjeni poplava koje su pogodile istočnu Slavoniju...

"Mi ćemo uvijek misliti na našu državu i narod, a to što smo uživo vidjeli Robert Kovač, Ivica Olić i ja je stravično i grozno. Volio bih da naš narod koji je bio poplavljen do prve utakmice dođe u svoje domove i da u svojim domovima mogu gledati našu utakmicu s Brazilom."

Niko Kovač je 2006. kao igrač suprotstavio se Brazilu na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj:

"Ne znam kako smo se tad ispraznili, ali sad igramo protiv njih. Znamo koje su naše i njihove vrijednosti. Veći je teret na njima jer oni moraju, a mi hoćemo, a to je velika razlika. Sve ćemo poduzeti s naše strane da maksimalno se nabrijemo, ali ne previše da ne izgorimo."

Izbornik i njegov stožer priznaju da slobodnog vremena u Austriji baš i nemaju:

"Mi u stožeru ga nemamo jer kad ne treniramo onda sastančimo, gledamo treninge, analize, pratimo što je bilo dobro, a što nije. Igrači su imali malo više vremena, mislim da smo sve u svemu to dobro balansirali."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider