Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mediji i navijači oduševljeni

Poruka Hrvatskoj: ''El Tri' prolazi skupinu'; 'Briljantni debi Pulida'

Uvjerljiva pobjeda meksičke nogometne reprezentacije u prijateljskom susretu protiv Južne Koreje (4-0) izazvala je oduševljenje tamošnjih medija i navijača...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Meksiko će na skorašnjem svjetskom prvenstvu u Brazilu igrati u skupini s domaćinom, Hrvatskom i Kamerunom, a za meksičke medije nema dvojbe: "El Tri" prolazi skupinu.

Upozorenje Kovaču: Meksiko sjajan bez glavnih zvijezda!

Junak utakmice igrane na stadionu Alamodrome u San Antoniju bio je Alan Pulido koji je u svom premijernom nastupu za reprezentaciju zabio tri gola (45, 86, 89), a među strijelce se upisao i Oribe Peralta (37). Meksička pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, no korejski vratar Kim Seung-Gyu je obranio nekoliko teških udaraca.

"Presretan sam zbog tri gola koja sam postigao. Iskoristio sam svoje prilike, no cijela je momčad odigrala odlično. Nadam se kako ću biti među putnicima na Svjetsko prvenstvo," poručio je trostruki strijelac, inače član UANL-a.

Meksiko se jedva plasirao na World Cup nakon što je tijekom kvalifikacija promijenio četiri izbornika. Kvalifikacije je otvorio José Manuel de la Torre, zatim je momčad preuzeo Luis Fernando Tena koji je odradio samo jednu utakmicu, a umjesto njega je postavljen Víctor Manuel Vucetich. Meksički stručnjak hrvatskih korijena za kormilom se zadržao tek dvije utakmice. U listopadu prošle godine 'El Tri' je preuzeo Herrera i u četiri susreta ostvario četiri pobjede uz razliku pogodaka 17-5.

"Meksiko razbio Južnu Koreju", "El Tri položio ispit", "Lukavi Herrera razbio Koreance", "Briljantan debi Pulida", samo su neki od naslova u meksičkim medijima. "Prvi ispit meksičke reprezentacije u 2014. godini prošao je savršeno. Uz takvu igru prolaz u osminu finala je realnost. Igrali smo brzo, atraktivno i efikasno," piše Record.

Meksički izbornik Miguel Herrera uskoro će putovati u Europu kako bi razgovarao s glavnim igračima Javierom Hernándezom iz Manchester Uniteda, Giovanijem dos Santosom koji igra u Villarrealu, Hectorom Herrerom iz Porta, te Andresom Guardadom koji nosi dres Valencije. Meksički mediji nagađaju kako će Herrera pokušati nagovoriti ponajboljeg igrača Real Sociedada Carlosa Velu na povratak u reprezentaciju.

"Posjetit ću reprezentativce koji igraju u top ligama. Objasnit ću im što očekujem od njih, želim biti korektan i svi će dobiti priliku izboriti mjesto među putnicima za Brazil," poručio je meksički izbornik.

Iduću prijateljsku utakmicu Meksiko igra 5. ožujka protiv Nigerije. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider