Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne zna što mu Niko sprema

Lars ima plan za Hrvatsku: 'Da mi igrač ne zna tko je Mandžo, ne bi ni igrao!'

Lars Lagerbäck, švedski trener na klupi Islanda, pojavio se opušten na posljednjoj press konferenciji uoči sraza s Hrvatskom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lagerbäck je pred novinare stigao s kavom u ruci i s jasnim planom za Hrvatsku.

„Nisam zabrinut za svoje igrače. Oni su mi pokazali svoj karakter i pozitivan stav. Ipak, realni smo. Važno je ostati miran i ne raditi glupe pogreške. Hrvatska će biti vrlo disciplinirana, kao i njihov izbornik. On je mlad trener i ne znam što sprema, teško je to predvidjeti. Na papiru su favoriti, ali na terenu je sve moguće. Mi ćemo igrati svoju igru, a pritisak je na Hrvatskoj jer su favoriti“, započeo je Lagerbäck i nastavio:

„Gol u gostima vrijedi dvostruko. Ako uspijemo sačuvati mrežu, Hrvatska će u uzvratu morati postići dvostruko više pogodaka nego mi, kako bi prošli dalje.“

Proteklih dana možda i najviše se pričalo o vremenskim uvjetima na Islandu. Reprezentativci Hrvatske čak su morali promijeniti lokaciju treninga kako bi teren bio spreman za utakmicu.

„Svi se moraju prilagoditi terenu kakav god on bio. Ovi igrači navikli su igrati na kiši i snijegu. Bude li vjetar jak, bit će teško. Ali bit će teško za oba sastava.“

Za kraj, bivši dugogodišnji izbornik Švedske, a danas preporoditelj islandskog nogometa, osvrnuo se na izjavu svog Ragnara Sigurdssona. Podsjećamo, taj branič kazao je kako ne zna baš ništa o Mariju Mandžukiću.

„Ma to je obična glupost. Da moj igrač ne zna tko je Mandžukić, ne bi bio u momčadi“, zaključio je Lars Lagerbäck.

Inače, islandski novinari predviđaju da će njihova momčad zaigrati u sustavu 4-3-2-1. Kao udarnih 11 nameću se: Halldorsson - Jonsson, Arnason, Sigurdsson, Skulason - Gudmundsson, Gunnarsson, Bjarnason - Gudjohnsen, Sigurdsson - Sigthorsson.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider