Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svjetsko prvenstvo U-17

Katastrofalan start: Maroko očitao lekciju Hrvatskoj!

Hrvatska je izgubila od Maroka 3:1 u prvom kolu skupine C Svjetskog prvenstva U-17 u Ujedinjenim Arapskim Emiratima…

Hrvatska je porazom od Maroka (1:3) otvorila Svjetsko prvenstvo U-17 koje se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

>> Solirali kao da igraju za agente: Hrvati ohladite, pa nije Halilović Messi!

Strijelci za Maroko bili su Achahbar (27, 40) i Jaadi (45), dok je jedini pogodak za momčad izbornika Ivan Gudelja postigao Robert Murić (59).

Iako je Hrvatska prije utakmice važila za favorita, Marokanci su već nakon prvog poluvremena vodili 3:0 i praktički riješili pitanje pobjednika. Hrvatska je u drugom dijelu utakmice pogotkom Murića samo ublažila uvjerljiv poraz.

Hrvatska je zapravo dobro i prošla, jer je Maroko u završnici utakmice propustio realizirati nekoliko izvrsnih šansi.

Karim Achahbar, napadač francuskog Guingampa, dvama je pogocima i odličnom igrom u potpunosti zasjenio Alena Halilovića, najveću zvijezdu hrvatske momčadi od koje se očekivalo da bude jedan od najboljih igrača turnira.

Za razliku od Marokanaca, hrvatski nogometaši listom su podbacili, a priliku za popravak katastrofalno lošeg dojma koji su ostavili na otvorenju imat će u ponedjeljak protiv Paname.

U sljedeći krug natjecanja plasirat će se dvije prvoplasirane momčadi po skupinama te četiri četiri najbolje trećeplasirane vrste. Dakle, usprkos porazu Hrvatska još uvijek ima dobre šanse proći dalje, ali jasno je da mora popraviti igru. U izdanju kao protiv Maroka teško da će upisati pobjedu.

Hrvatska - Maroko 1:3

Strijelci: 0:1 - Achahbar (27'), 0:2 - Achahbar (40'), 0:3 - Jaadi (45'), 1:3 - Murić (59')

Hrvatska: Marić, Šunjić, Ćaleta-Car, Čuljak (od 31' Bočkaj), Murić, Lulić (od 76' Blažević), Halilović, Roguljić (od 51' Brodić), Filipović, Prce, Maloku.

Izbornik: I. Gudelj.

Maroko: Belkouch, El Bouazzati, Khadraoui, Achaoui, Amrabat, Jaadi (od 73' Jellal), Achahbar, Sabbar, Arjoune, Boudadi (od 80' Samiki), Sakhi (od 73' Bnou Marzouk).

Izbornik: A. El Idrissi.

SP U-17, Skupina C:

1. Maroko 3 (1)
2. Panama 0 (0)
3. Uzbekistan 0 (0)
4. Hrvatska 0 (1) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider