Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Impresivna partija

Fenomenalna Hrvatska: Razvalili Koreju, zabili i Jelavić i povratnik Petrić!

Hrvatska nogometna reprezentacija impresivno je najavila okršaj sa Srbijom (22. ožujka na Maksimiru).

Izabranici Igora Štimca u Londonu su na Craven Cottageu pobijedili Južnu Koreju s 4:0 u prvoj utakmici u ovoj godini, ujedno i jedinoj provjeri pred kvalifikacijski dvoboj sa Srbijom (22. ožujka na Maksimiru).

Fulhamov dom poslužio je kao generalka za sudar godine, a Hrvatska je izgledala odlično. Čak i poslovično motorični Korejanci nisu uspijevali pratiti tempo vezne linije naših, u kojoj je Niko Kranjčar nakon dugo vremena odigrao vrlo dobro.

Uz neizostavnog Marija Mandžukića u napadu je zaigrao još jedan povratnik, Ivica Olić, koji je standardno isporučio pregršt trke i želje, ali ga nije htio gol. Baš je Olić bio u prvoj pravoj prigodi naših (7. minuta), ali neometan nije uspio iz neposredne blizine zabiti, nakon što ga je proigrao Kranjčar.

Južna Koreja je samo tri minute kasnije bila udaljena tek poneki centimetar od pogotka koji bi (možda) utakmicu odveo u sasvim drugačijem smjeru, ali je prisebni Ćorluka s gol-linije očistio loptu i spriječio vodstvo Koreje, koja je nakon toga praktički nestala s terena.

Terensku premoć naši su okrunili u 33. minuti - Rakitić je sjajno izveo slobodan udarac s desne strane, a Mandžukić s pet metara glavom od stative pogodio za vodstvo! Šest minuta kasnije Pletikosa je briljantnom intervencijom "iz rašlji" izvadio šut Jia, da bi već u idućem napadu Hrvatska povela 2:0. Lopta je došla na desnu stranu do Srne, a hrvatski kapetan je malo pričekao i onda plasiranim udarcem sa 16 metara prebacio vratara i pogodio suprotni kut!

Na poluvremenu je Štimac u svlačionici ostavio Mandžukića i Olića te umjesto njih dao šansu Jelaviću i Petriću, dok je Dejan Lovren ušao umjesto Ivana Strinića, slijedom čega je Joe Šimunić prešao na lijevog beka, a Lovren zaigrao na stoperu u paru sa Ćorlukom.

Poslije 10-ak minuta kamilice Hrvatska je otklonila svaku dvojbu oko pobjednika. Bio je to mat u tri poteza - Petrić je uzeo jednu loptu na 20-ak metara i dao za Modrića koji prosljeđuje prema Jelaviću, a ovaj ljevicom prizemno pogađa suprotni kut južnokorejskog gola.

Odmah nakon toga Štimac je umjesto Kranjčara uveo Sammira, a koju minutu kasnije debitirali su Franko Andrijašević i Arijan Ademi, koji su ušli umjesto Vukojevića odnosno Modrića.

Kad se već činilo da će priča završiti tricom, na "svom" Craven Cottageu u listu strijelaca upisao se i Mladen Petrić, odličnim lobom nakon što ga je u situaciju jedan na jedan izbacio Nikica Jelavić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider