Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još nema popis

Izbornik Kovač ima slatke brige: 'Hrvatska nikad nije bila u ovakvoj situaciji'

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač održao je press konferenciji u Bad Tatzmannsdorfu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija opet će imati bazu u austrijskom Bad Tatzmannsdorfu. Tamo su bili smješteni naši nogometaši tijekom Eura 2008. godine, a ovaj put će u toplicama odraditi pripreme za ovogodišnju svjetsku smotru u Brazilu. od 23. svibnja do prijateljske utakmice protiv Malija, poslije čega putuje na završni turnir.

Austrijski domaćini izrazito su sretni što mogu ponovno ugostiti najbolje hrvatske nogometaše.

"Jako se veselim što će Hrvatska opet biti kod nas. Srdačno ćemo je primiti i itekako je dobrodošla. Postoji dugačka tradicija veze Gradišća i Hrvatske, a hrvatski su nogometaši odlični i igraju jako dobar nogomet", rekao je Hans Niessl, zemaljski poglavar Gradišća i referent za sport.

Riječi dobrodošlice ponudila je i Michaela Resetar, gradišćanska povjerenica za turizam, koja kaže:

"Posebna nam je čast da hrvatska reprezentacija u Gradišću, zbog brojnih Gradišćanskih Hrvata. Zbog toga su naše veze s Hrvatskom jako čvrste i dobre te nam je drago da je reprezentacija opet došla. Hrvatskoj želimo još i bolji plasman od trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu 1998. godine".

Hrvatski izbornik Niko Kovač uvjeren je da njegovim nogometašima u Bad Tatzmannsdorfu ničega neće nedostajati.

"Imamo dobre i intenzivne veze s Bad Tatzmannsdorfom. Stvorili smo prijateljski odnos i zahvalio bih domaćinima u ime Hrvatskog nogometnog saveza na lijepoj dobrodošlici. Momčad je ovdje bila jako lijepo primljena i nije bilo teško odlučiti o ponovnom dolasku, makar je bilo i drugih mogućih odredišta. Ovdje je posebno, najbolji su uvjeti i sve su nam želje ispunjene. Nema što domaćini neće za nas napraviti, a to je igračima vrlo bitno. Prošao sam mnogo kao nogometaš i znam što ovdje imamo. Napravili smo fantastičan posao dolaskom u Bad Tatzmannsdorf", rekao je.

Kovačeve izabranike na otvaranju Svjetskog prvenstva čeka reprezentacija Brazila, jedna od glavnih favorita za naslov prvaka.

"Veselim se odlasku u Brazil. Moja je momčad mlada, perspektivna i ponosna što će igrati prvu utakmicu baš protiv Brazilaca. Hrvatska se na taj način može dostojno prezentirati pred milijardama ljudi", najavio je hrvatski izbornik.

"Nemam još fiksnih 30 igrača za preliminarni popis. Ima još dovoljno utakmica, ali glavno je da svi budu zdravi. Zadovoljan sam time što velika većina naših igrača igra u svojim klubovima, ne znam je li reprezentacija ikada bila u takvoj situaciji. Taj me kontinuitet veseli, a i igračima je jako važno da redovito igraju. Sigurno su to slatke brige za mene", zaključio je Niko Kovač.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider