Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neće gledati na imena

Izborniče, zar do sada nisu igrali najspremniji i gdje je Sammir?

Izbornik Igor Štimac najavio kako će od sada u hrvatskoj reprezentaciji igrati samo najspremniji, bez obzira na ime i prezime...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neugodan je taj reprezentativni lipanj, pogotovo kad se igraju kvalifikacije. Ovoga puta dva poraza, kvalifikacijski i prijateljski, bez ijednog postignutog gola.

>> Tko su 'krupne ribe' koje će Štimac izbaciti iz momčadi?

>> Štimac nakon Portugala: Ovaj poraz ne boli, donio sam važnu odluku!

Nakon velikog posrtaja u kvalifikacijama protiv Škotske, Hrvatska je poražena i u prijateljskom dvoboju s Portugalom. Dva poraza u četiri dana. Prvi put nakon sedam godina.
Dvoboj Modrićeve i Ronaldove momčadi odlučio je trenutak inspiracije upravo velikog Portugalca.

Štimac: Imamo problem realizacije!

Izbornik Igor Štimac ističe:
"Ovaj nije bolan. Još uvijek boli onaj i boljeti će još dugo, od prije neki dan. Ovaj nije bolan zato što su igrači danas ostavili srce na terenu, zato što su unijeli žar, htijenje, sve ono što jedan nogometaš treba pružiti kad nastupa za nacionalnu momčad", kazao je Štimac koji protiv Portugala nije dao ni minute Sammiru, kojeg je proglasio jednim od dva najbolja hrvatska igrača u susretu sa Škotskom. Logično je upitati se zašto onda nije igrao protiv Portugala? Time je ponovno ostavio dojam kako previše luta... 

Kako god, Portugal je bio razigraniji i raspoloženiji protivnik veći dio susreta. Kod nas je, nažalost, opet kraljevala slaba realizacija.
"Evidentno je da u ovim kvalifikacijama imamo problem realizacije. Samo 10 golova iz 7 utakmica, a evo sad i ova je osma, a kada imamo na umu da je većina postignuta iz prekida, onda je jasno da moramo tražiti strijelca", kaže Štimac.

Halilović: Nije me bilo strah!

Izbornika je oduševio mladi Alen Halilović, od jučer najmlađi reprezentativni debitant, sa 16 godina i 11 mjeseci.
"Dojmovi su odlični, ipak, odigrao sam prve minute za reprezentaciju s ovakvim igračima. Presretan sam“, ozarenog lica će Halilović.

„Nije me bilo strah. Suigrači su mi maksimalno pomogli, vidjeli ste, svaka im čast", zaključio je Halilović.

Milić umjesto Strinića

Od nadolazećeg vala, izbornikove pohvale zaradio je i Hrvoje Milić. "Odigrao je, ne perfektnu utakmicu, pretjerao bih kad bih tako rekao, ali sigurno više od očekivanja“, kaže Štimac te kratko i jasno odgovara na upit je li Milić sada u prednosti ispred Strinića:
"Jeste."

I to bi valjda trebao biti dio novog Štimčevog plana: da igraju samo najspremniji, bez obzira na imena. Što je samo po sebi razumljivo, iako ostavlja nedoumicu: zar to i do sada nije bilo tako?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider