Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sudjelovao na Euroviziji

Islandske 'zvijezde': Hrvatima najviše muke zadavao – REŽISER!

Vratar Hannes Þór Halldórsson bio je najbolji igrač Islanda protiv Hrvatske u prvoj utakmici doigravanja za Svjetsko prvenstvo 2014...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Islandski navijači i mediji najboljim igračem utakmice s Hrvatskom jednoglasno su izabrali Hannesa Þór Halldórssona, 29-godišnjeg vratara islandske reprezentacije koji je tijekom utakmice imao nekoliko vrlo dobrih intervencija.

Halldórsson je na vratima islandske reprezentacije debitirao protiv Cipra u kvalifikacijama za Euro 2012. Ubrzo je postao prvi vratar islandske reprezentacije, čiju je mrežu čuvao u svih deset kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu te je među najzaslužnijim što je Island prvi put u povijesti izborio doigravanje.

Trenutačno čuva mrežu norveškog Branna, gdje je prošle godine došao na posudbu iz islandskog Knattspyrnufélag Reykjavíkura, a prije odlaska u Norvešku branio je isključivo u islandskim klubovima.

Zanimljivo je da se Halldórsson u slobodnom vremenu bavi režijom. Najpoznatiji mu je uradak glazbeni spot islandskog predstavnika za prošlogodišnju Euroviziju. Prema anketi islandskog portala Dv.is drugi najbolji islandski igrač protiv Hrvatske bio je lijevi bočni Ari Freyr Skúlason.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider