Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za razliku od Beograda

Hrvatska proigrala u Južnoj Koreji: Vida i Kalinić zabili u pet minuta!

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je u Južnoj Koreji.

Hrvatska je u prijateljskoj utakmici svladala Južnu Koreju 2:1, a pogotke za našu reprezentaciju su postigli Domagoj Vida u 65. i Nikola Kalinić u 71. minuti. Korejci su u četvrtoj minuti sudačke nadoknade preko Leeja uspjeli tek ublažiti poraz.

Nakon blijedog izdanja na Marakani gdje je Srbija u petak imala puno više šansi za pogodak, ovog utorka je Hrvatska bila dominantniji suparnik. Iako bez Modrića, Mandžukića, Šimunića, Pletikose i još nekolicine važnih igrača, Štimčeva kombinirana selekcija odigrala je vrlo dobro i zaslužila trijumf, koji će svakako podići samopouzdanje uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

U odnosu na okršaj sa Srbima Igor Štimac je promijenio taktiku te je zaigrao s trojicom igrača u posljednjem redu (Vida, Lovren, Bubnjić). Nije to izgledalo loše, ali u nekoliko navrata hitri Korejci pokazali su da bi protiv ozbiljnije reprezentacije moglo biti problema.

Iz prvog poluvremena treba spomenuti četiri situacije za pogodak (tri pred korejskim i jednu pred vratima Hrvatske), ali na odmor se ipak otišlo bez pogodak. Nastavak su odlično otvorili domaćini, nanizali tri šanse, ali raspoloženi Krešić je to zaustavljao, a nisu se isticali niti spretnošću u šesnaestercu Hrvatske.

U 65. minuti - 0:1. Mat u tri poteza - Rakitić je ubacio u šesnaesterac, Benko glavom spustio za Vidu, a ovaj na drugoj vratnici postiže svoj prvi pogodak za hrvatsku reprezentaciju. Pet minuta kasnije Kalinić diže na 0:2 Pivarić je uputio lijep centaršut s lijeve strane, a Kalinić u sredini nadvisio svog čuvara i poentirao glavom!

Štimac je odlučio dati priliku i Haliloviću, Tomasovu, Benku te nesretnom vrataru Istre Antoniju Ježini, koji je ušao u četvrtoj minuti sudačke nadoknade i u onih nekoliko sekundi uspio primiti pogodak. Ježina nije ništa kriv, jer obrana je zakasnila pokriti Leeja nakon centaršuta s desne strane...

Prijateljska utakmica:

Južna Koreja – Hrvatska 1:2 (Keun-Ho Lee 90 / Vida 65, Kalinić 71)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider