.

 

'Hrvatska i Srbija su sigurni favoriti, imaju izvanredne momčadi!'

  • Srijem, 2012-03-16T18:42:35CET
  • Autor:
  • Gol.hr News Sports hr_HR
  • 28 komentara

Michel Platini, predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) i nekad legendarni francuski nogometaš, otvorio je u Srbiji nogometni centar koji nosi njegovo ime...

 
 
 
 
Hrvatska nogometna reprezentacija (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Hrvatska nogometna reprezentacija (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Svečanosti u Staroj Pazovi, gdje je Platini pristao otvoriti tek drugi centar na svijetu koji nosi njegovo ime uz onaj u francuskom Clairefontaineu, nazočio je i njegov prijatelj i bliski suradnik, predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza Vlatko Marković. U razgovoru s novinarom Reutersa Marković je dao vlastito viđenje raspleta kvalifikacijske skupine za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, u kojoj će se, uz Belgiju, Škotsku, Makedoniju i Wales, boriti Hrvatska i Srbija.

"Hrvatska i Srbija imaju izvanredne momčadi i bez dvojbe su najveći favoriti skupine. Uz dužno poštovanje ostalim suparnicima, siguran sam da obje reprezentacije sposobne zauzeti jedno od prva dva mjesta i time izboriti nastup u Brazilu. Po meni su Hrvatska i Srbija najbolje reprezenetacije jugoistočne Europe", rekao je Marković također izrazivši nadu u dobar nastup Bilićeve momčad na predstojećemu Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

Marković ga, međutim, uvjetuje zdravljem svih najboljih hrvatskih nogometaša:

"Kao i svi savezi koji svoje igrače imaju u najboljim europskim ligama, i mi strahujemo od težih ozljeda. Najranjiviji su oni koji igraju u Premierligi, jer uklizavanja su dio engleske nogometne kulture od najmlađih uzrasta, što dodatno pojačava bojazan od prijeloma. U proteklih smo se nekoliko godina morali suočiti s vrlo neugodnim ozljedama naših najboljih igrača", zaključio je Marković podsjetivši na slučajeve Eduarda da Silve i Luke Modrića. (TS)
 

  • Ispiši
  • Ocijeni:
  • ( glas(ova))


Anketa

Tko će u finale Lige prvaka, Mandžo ili Modrić?