Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Učenik protiv učitelja

Rakitić u centru pažnje, Kovač žali za Drmićem: On bi igrao za Hrvatsku!

Vatreni su Hrvatsku zamijenili Švicarskom gdje ih u srijedu očekuje važan ispit protiv jedne od najbolje rangiranih momčadi svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kovačevi odabranici odradili su prvi trening u St. Gallenu,a na polasku su poručili kako su svjesni snage svog protivnika. Niku Kovača, pak, veseli trenerski ogled sa svojim nekadašnjim učiteljem, cijenjenim Ottmarom Hitzfeldom.

Hrvatska otputovala u Švicarsku: Cilj je - ponoviti Island

Hrvatska nogometna reprezentacija preselila se u St. Gallen. Vatrene sutra očekuje prva utakmica u 2014. Švicarska je ozbiljan protivnik, šesta reprezentacija svijeta. Niko Kovač i Ivan Rakitić pojavili su se pred novinarima po dolasku u St. Gallen.

Kovača veseli susret s Ottmarom Hitzfeldom, švicarskim izbornikom - čovjekom koji ga je trenirao i koji mu je, kako je Niko odao, dao važne savjete za dvoboje s Islandom.

"Vi ste govorili tada, bilo bi dobro da izbornik posluša neke starije, pa sam to i napravio. Meni je drago, jer on je meni bio trener, imali smo stvarno odlične odnose i to se nastavilo i nakon što sam otišao iz Bayerna", podcrtava Kovač koji je nekoliko riječi rekao i o Josipu Drmiću, švicarskom reprezentativcu hrvatskog podrijetla.

"Drmić mi se dopao, bio im je najbolji u mladoj reprezentaciji i to je igrač koji bi sigurno bio u reprezentaciji Hrvatske. No, sad je kasno, kako su Petrić i Rakitić završili u Hrvatskoj, tako Drmić nije i moramo se s time pomiriti".

Sjajan nogomet ove sezone igra Ivan Rakitić. Bivšem švicarskom reprezentativcu u mlađim uzrastima, mnogi navijači pred kojima će sutra zaigrati i dalje predbacuju što je odabrao igrati za Hrvatsku.

"Neka posebna utakmica, onako i je i nije. Pošto ja u svaku utakmicu ulazim isto motiviran, u svakoj utakmici hoću da pobijedim, tako da što se tiče pripreme neće ništa promijeniti", tvrdi Rakitić.

Hrvatska ekspedicija put St. Gallena krenula je sa zagrebačke zračne luke Pleso. Da dvoboj u Švicarskoj završi hrvatskom pobjedom, poželjeli su mali Slavonci - pioniri Feška iz Feričanaca. Krenuli su rano, u 7 ujutro, pa oduševili Mandžukića i Modrića. A Luka se dobro sjeća posljednjeg ogleda sa Švicarcima. Split, ljeto 2012. i poraz od 4:2.

"Znamo da su dobri, znamo kako smo prošli i ništa, idemo probat tamo odigrat dobru utakmicu, da sve dobro prođe i da ne bude ozljeda. To je najbitnije", ističe Luka Modrić.

Ali bitno je i prenijeti dobru klupsku formu. U tom pogledu poseban je Danijel Pranjić. U nedjelju je pogotkom sudjelovao u Panathinaikosovom slavlju kod najljućeg rivala.

"Meni je najbitnije da sam zdrav, spreman i da igram dobar nogomet", poručuje Pranjić.

"Mislim čak da su oni pobijedili prije par mjeseci i Brazil. Sigurno će biti jedna prava provjera za nas", kaže Ivica Olić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider