Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kandidatura za Euro

Hrvatska bi MOGLA dobiti nacionalni stadion: 'U Splitu sigurno ha ha'

Hrvatska se uključila u borbu za domaćinstvom Eura 2020. godine, a Davor Šuker želi i novi stadion.

Kongres čelnika UEFA-e održava se u Dubrovniku. Sinoć je Davor Šuker dao signal kako će se Hrvatska kandidirati za Euro 2020. godine. Radi se o domaćinstvu jednog grada, jer će se Euro organizirati u gradovima diljem Europe.

Damir Vrbanović nam je potvrdio kako je istina da je HNS potvrdio želju za kandidaturom koja se pak predaje tek u travnju sljedeće godine. Važno je bilo da se na ovom kongresu UEFA-e uskoči u taj vlak.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker je poručio kako želi graditi stadion.

''Učinit ćemo sve u svojoj moći kako bismo pokazali u svojoj kandidaturi da bi Hrvatska u svakom pogledu bila spremna ugostiti takav događaj. Nadamo se podršci Uefe, Europske komisije i hrvatske Vlade u ostvarenju našeg sna o izgradnji nacionalnog stadiona kakav zaslužuje Top 10 reprezentacija svijeta."

Istu tu želju za suorganizacijom izrazilo je 30-ak zemalja. UEFA će ove jeseni objasniti što je sve potrebno za kandidaturu. Država će morati dati podršku, a jučerašnja večera s Michelom Platinijem, na kojoj je uz Davora Šukera bio i ministar sporta Željko Jovanović, jasan je pokazatelj kako Vlada podupire buduću kandidaturu.

''O domaćinstvu jednog hrvatskog grada za organizaciju zajedničkog Eura više sam puta razgovarao s predstavnicima HNS-a, uključujući gospodina Šukera i pritom svaki put naglasio kako Hrvatska, i po svom nogometnom rejtingu i po uspjesima reprezentacije te interesu među navijačima za najveće sportske događaje, ima sve preduvjete za kandidaturu'', rekao nam je u izjavi ministar Jovanović i dodao:

''Stoga mi podržavamo ideju da Hrvatska bude jedan od suorganizatora, ali uz važan preduvjet da HNS osigura sve potrebne logističke i financijske pretpostavke za taj projekt.''

Hoće li se graditi novi, nacionalni stadion ili će se prilagoditi oni postojeći, tek treba vidjeti. Otvorene su obje mogućnosti, baš kao i domaćinstva Zagreba i Splita.

Problem je, naravno, novac. Tko će ga nabaviti i kako. Kad su danas novinari upitali splitskog gradonačelnika zna li za kandidaturu Hrvatske za EP, u kojem bi domaćini bili 13 gradova diljem Europe, Ivo Baldasar je kroz smijeh komentirao možebitnu gradnju nekog novog stadiona u Splitu.

''U kojem sportu, kakva kandidatura?'', pitao se gradonačelnik Splita.

''Nogometu? Da, da gradit ćemo stadion' u Splitu', u šali je odgovorio.

Izvršni odbor Uefe donijet će konačnu odluku o domaćinima Eura 2020. tijekom rujna 2014. godine.

Treba li Hrvatska graditi nacionalni stadion?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider