Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svjetsko prvenstvo U-17

Gudelj odabrao igrače: Alen Halilović najveći adut Hrvatske!

Izbornik hrvatske U-17 reprezentacije Ivan Gudelj odabrao je 21 igrača koji će zastupati Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu koje se od 17. listopada do 8. studenoga održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osvojenim trećim mjestom u skupini na Europskom prvenstvu održanom ove godine u Slovačkoj, hrvatska U-17 reprezentacija izborila je plasman na svjetsku smotru kao jedna od šest najboljih europskih reprezentacija. Hrvatska je smještena u skupinu C s Marokom, Panamom i Uzbekistanom, a drugi krug će uz dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine izboriti i četiri najbolje trećeplasirane.

Izbornik Ivan Gudelj je za nastup na Svjetskom prvenstvu odabrao sljedeće igrače:

Marko Marić (Rapid Beč), Ivo Grbić (Hajduk), Dario Miškić (Dinamo), Marko Stolnik (Dinamo), Duje Ćaleta Car (Pasching), Franjo Prce (Hajduk), Petar Mamić (Dinamo), Zoran Lukas Ćuljak (Borussia Dortmund), Petar Bočkaj (Dinamo), Hrvoje Džijan (Dinamo), Ivan Šunjić (Dinamo), Frane Vojković (Hajduk), Ante Roguljić (Red Bull Salzburg), Karlo Lulić (Osijek), Ivan Fiolić (Dinamo), Bojan Knežević (Dinamo), Elvir Maloku (Hajduk), Alen Halilović (Dinamo), Fran Brodić (Dinamo), Ante Blažević (Hajduk), Robert Murić (Dinamo).

Izbornik Gudelj, nažalost, nije mogao računati na kapetana ekipe Josipa Bašića:
"U dogovoru s klubom, odlučili smo ne riskirati s pozivanjem Bašića koji dugo nije bio u pogonu, pa je nakon jedne utakmice opet imao problem s ozljedom. Nije spreman i bio bi veliki rizik voditi ga na ovakvo natjecanje jer je on igrač koji se daje maksimalno, a svi želimo izbjeći novu ozljedu."

Ostatak sastava je onakav kakav je Gudelj i priželjkivao:
"Ostali igrači su zdravi i potpuno spremni dati svoj maksimum. Svjetsko prvenstvo je kruna ove generacije koja je u 36 utakmica izgubila tek dva puta u prijateljskim utakmicama. Nećemo stvarati euforiju, napravili smo veliki rezultat i plasmanom, ali sigurno je da možemo puno učiniti."

Izbornik je usmjeren na utakmicu s Marokom:
"Naš prvi cilj je proći skupinu, a u tom naumu će prva utakmica puno toga odrediti. Koncentrirali smo se stoga na Maroko, bitno je ne izgubiti prvi susret, pobjeda bi jasno značila i vjerojatan prolazak skupine."

Reprezentacija se okuplja 8. listopada u 11 sati u Zagrebu, a odlazak u Ujedinjene Arapske Emirate predviđen je za dan kasnije.

Uz izbornika, u UAE putuju treneri Jozo Bandić i Božidar Miletić, trener vratara Marjan Mrmić, kondicijski trener Krešimir Šoš, liječnik dr. Želimir Orkić, fizioterapeut Dubravko Magić, tajnik Zlatko Nakić i šef delegacije Ivan Bedi.

Svjetsko prvenstvo u UAE počinje 17. listopada i traje do 8. studenoga.

SP U-17 reprezentacija, skupina C, raspored:

18. listopada 17:00 (Fujairah): Hrvatska - Maroko
21. listopada 17:00 (Fujairah): Hrvatska - Panama
24. listopada 20:00 (Fujairah): Hrvatska - Uzbekistan 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider