Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šokovi nose sreću

Evo zašto bi Talijani mogli osvojiti Kup konfederacija

Istraga financijske policije koja je u utorak izvela raciju u 18 klubova Serije A nije nimalo uznemirila talijanske reprezentativce koji se u Brazilu pripremaju za polufinale Kupa konfederacija, u četvrtak protiv Španjolske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, financijska je policija ušla u urede 41 kluba (18 iz Serie A) i zaplijenila dokumentaciju koja bi mogla potvrditi optužbe tužitelja iz Napulja, koji koordiniraju akcijom, za krivična djela zavjere, pranja novca, utaje poreza i lažnih faktura. Pod istragom su ugovori u trokutu između igrača, agenata/menadžera i klubova.

Na vijest o još jednom skandalu, kakvih je u talijanskom nogometu bilo mnoštvo posljednjih godina, veznjak Juventusa Claudio Marchisio samo je odmahnuo rukom.

"Naviknuti smo na takve situacije. Štoviše, šokovi nam obično donose sreću: kad se nešto dogodi uoči ili tijekom natjecanja, naš je put gotovo uvijek pozitivan", istaknuo je Marchisio.

Azzurri su po četvrti put postali svjetski prvaci 2006. godine svega nekoliko tjedana nakon što je buknuo poznati skandal Calciopoli, a lani su igrali u finalu Eura nakon što je izbila još jedna afera namještanja rezultata.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider