Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika dvojba

Koja generacija je najveća ikad? 'Moj Brazil '82 je bio bolji od današnje Furije'

Legendarni brazilski nogometaš Zico usporedio je svoju generaciju s kojom je igrao u reprezentaciji 1982. godine s današnjom momčadi španjolske selekcije, aktualnih svjetskih i europskih prvaka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Zanimljivo je napraviti tu usporedbu. Španjolska danas teži igranju s puno posjeda lopte i velikim brojem dodavanja, suparnike razbija s dominacijom u posjedu lopte, dok je moj Brazil iz 1982. godine napadao s više hitrosti i nastojao je brže doći do gola. Mi smo više pucali na gol. Brazil iz '82 je imao kompletnije igrače nego što ih danas u španjolskoj selekciji ima Vicente del Bosque'', rekao je Zico.

Uoči nedjeljnog finala između Brazila i Španjolske na Kupu konfederacija na Maracani, pohvalio je taktiku koju je aktualni izbornik Brazila Luiz Felipe Scolari dosada primjenjivao na ovome natjecanju.

''Španjolce moramo čvrsto pokrivati, snažno ih pritiskati i ne dati im da igraju. To je ono što je Brazil radio ranije i to je davalo rezultate. Scolari je pronašao dobru igru za našu reprezentaciju. Momčad je uvjerljiva i zadovoljan sam. Takav stil igre odgovara profilu igrača kakve imamo u reprezentaciji'', kazao je Zico. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider