Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imaju malo nedostataka

Brazil u top formi, a Neymar nezadrživ: 'Ova momčad može do kraja i vjerojatno hoće'

Sudeći prema sjajnoj predstavi protiv Južnoafričke Republike, Brazil je tri mjeseca prije početka Mundijala u top formi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neymar je ponovno bio nezadrživ, a analiza naših stručnjaka nailazi na zaista rijetke rupe u Scolarijevoj momčadi.

Južna Afrika je ostala u raljama Neymara i društva. 'Selecao' se poigrao sa 'Bafana Bafanom', a Neymar čini se, punim sjajem blista baš u nacionalnom dresu.

''Može doživjeti slabiju minutažu u Barceloni kao nedostatak forme, isto tako reprezentacija mu može biti ispušni ventil u kojoj će pokazati svu svoju neprikosnovenu kvalitetu'', rekao je Krunoslav Jurčić.

Na klupi Brazilaca je veliki Felipe Scolari. Iskusni vuk koji zna kako do titule Zlatne Božice.

''U svakom slučaju to je njihova prednost. No, nije to samo Scolari, uz njega su i ljudi na klupi koji imaju 100 utakmica vođenja Brazila u nogama - Parreira pa i Zagalo koji je tamo'', rekao je Otto Barić.

Jurčić kao glavni brazilski forte ističe dvojac u srcu travnjaka.

''Imaju fenomenalnu obranu, poklopilo im se nakon dugo vremena da imaju dobru ravnotežu defanzivno i ofanzivno orijentiranih igrača, prije svega tu mislim da Fernandinha i Gustava koji daju tu posebnu ravnotežu. Oni veliki dio tih ofanzivnih igrača stavljaju u službu ekipe'', objasnio je bivši trener Dinama.

Barić se slaže da je Brazil s granitnom obranom malo atipičan, ali i takav je prvi favorit Mundijala.

''Može ova momčad otići do kraja i vjerojatno hoće, međutim, Brazil je uvijek imao veliku momčad. Ima je i sada, međutim, ne kao u neka vremena u dva-tri navrata kada je imao vrhunsku momčad'', izjavio je Barić.

Ipak, šanse Kovačevih trupa 12. lipnja u Sao Paolu postoje.

''Naša šansa se sastoji u tome da sve ekipe koje pretendiraju osvajati naslov, igrati finale ili polufinale formu neće tempirati za početak prvenstva'', zaključio je Jurčić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider