Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'To je besramno'

Sukob na relaciji Belgija - Januzaj: Nova zvijezda Man Utd-a izabrat će Englesku?

Adnan Januzaj, nova zvijezda ManUtd-a, mogao bi u budućnosti nastupati za englesku reprezentaciju…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krilni igrač Manchester Uniteda rođen je Bruxsellesu. Dijete je kosovskih Albanaca te ga u ovom trenutku žele čak tri reprezentacije - Engleska, Belgija i Albanija.

Januzaj je već ranije odbijao igrati za belgijsku reprezentaciju, a Wilmots je nakon povijesnog uspjeha poručio da oni koji imaju dvojbe moraju što prije odlučiti.

''Sa mnom je nemoguće pregovarati. Je li dostupan? Želi li igrati? Tada u redu, neka mi pokaže'', jasan je bio belgijski izbornik.

Januzajov otac je burno reagirao: ''To je besramno. Nikada nismo dobili poziv ili pismo iz belgijskog saveza. Oni traže njegov izbor, ne nas. Wilmotsove primjedbe neće olakšati stvari, ljuti smo zbog tih komentara.''

Engleski nogomet savez, pak, vjeruje da je nadareni 18-godišnjak vrlo blizu pristanka da igra za Gordi Albion. Izvori bliski obitelji Januzaj su to potvrdili, a otočki mediji već stvorili priču kako su dobili jednog od najtraženijih mladih igrača Europe.

Da bi se to ostvarilo Januzaj mora provesti u Engleskoj još barem tri godine. U ManUtd je stigao prije dvije, a prema pravilima Fife mora proći pet godina prije nego igrač dobije dozvolu da nastupi za 'svoju' domovinu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider