Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudesne brojke

Belgija dominira: Frapantan podatak o učinku u Premiershipu!

Belgijska reprezentacija jedna je od najmoćnijih u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Belgijanci su vodeći u skupini A, s tri boda više ispred naše reprezentacije, i vjerojatno će se izravno plasirati u Brazil, bez mučenja u dodatnim kvalifikacijama.

>> VIDEO: Belgija pobijedila Srbiju i pobjegla Hrvatskoj!

"U ovom trenutku individualno su od nas u Europi jači samo Španjolska i Njemačka", rekao je uoči utakmice sa Srbijom Tottenhamov defenzivni all-rounder Jan Verthonghen.

Upravo je on jedan od belgijskih nogometaša koji su u netom završenoj sezoni tresli mreže u najzahtijevnijoj ligi svijeta. Verthonghen je zabio četiri gola i nalazi se na ljestvici koju predvodi Christian Benteke (Aston Villa, 19 pogodaka), a slijede: Romelu Lukaku (WBA, 18), Marouane Fellaini (Everton, 11), Eden Hazard (Chelsea, 9) i Kevin Mirallas (Everton, 6).


Goals scored by Belgians in the Premier League... by antonis_tsir

Ukupno, Belgijanci su postigli impresivnih 68 golova!

I izvan Otoka imaju odlične igrače

Osim njih, zabijali su još i Mousa Dembele kojeg je Tottenham doveo kao zamjenu za Luku Modrića, te kapetani Manchester Cityja i Arsenala - Vincent Kompany i Thomas Vermaelen.

Spomenuta devetorica nisu sve ono najbolje što belgijski nogomet nudi, jer Belgijanci i van Otoka imaju nekoliko sjajnih igrača (Alderweireld u Ajaxu, Witsel u Zenitu, Defour u Portu...).

Verthonghen možda nije precizno utvrdio pojedinačnu snagu Belgije, ali definitivno su sjajna reprezentacija, koja bi mogla biti favorit iz sjene u smotri na Brazilu...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider