Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pogledajte kalendar

Red Bull Air Race u 2015. godini s tri nove postaje

Ovogodišnja sezona najbržeg svjetskog motosporta koji je svoje brze avione, iskusne pilote i vjerne obožavatelje doveo i u Rovinj, nedavno je spektakularno završena u Austriji, a Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo već je objavilo svoj kalendar za 2015. godinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osim pet lokacija koje je natjecanje posjetilo u ovoj sezoni, u kalendar su uvrštene tri nove – Rusija, Japan i Mađarska.

Izuzetna brzina, preciznost i vještina samo su neki od pojmova koji opisuju najbrži motosport današnjice i ono što njegovi najveći protagonisti moraju posjedovati. Najbolji svjetski piloti i iduće godine zavladat će nebom osam svjetskih gradova i pokazati pravo umijeće letenja nevjerojatnim brzinama između 25 metara visokih zračnih vrata u sklopu Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva 2015.

Osim pet gradova koji su ugostili utrke u ovogodišnjoj sezoni – Las Vegas, Fort Worth, Abu Dhabi, Ascot i Spielberg – natjecanje će po prvi put posjetiti japanski grad Chiba i ruski Sochi te se vratiti u Budimpeštu, gdje je utrka već nekoliko puta održana.

Svjetsko prvenstvo započet će tradicionalnim otvorenjem u Abu Dhabiju 13. i 14. veljače, a završiti s finalnom utrkom 17. i 18. listopada u Las Vegasu.

„Trudimo se natjecanje uvijek dovesti njegovim obožavateljima te sam stoga presretan što možemo najaviti da će Red Bull Air Race u 2015. godini posjetiti i dvije nove zemlje, gdje je broj entuzijasta motosporta i obožavatelja avijacije zaista impresivan“, rekao je direktor Red Bull Air Racea na tiskovnoj konferenciji održanoj u Japanu 26. studenog 2014.

Naslov prvaka u 2014. godini nakon dosad najneizvjesnije sezone pripao je Britancu Nigelu Lambu, koje je titulu uzeo na domaćem terenu Austrijanca Hannesa Archa, jednog od favorita sezone. Hannes je, napomenimo, završio na pobjedničkom postolju u Rovinju, gdje ga je bodrilo nekoliko tisuća Austrijanaca.

Sve informacije, kao i ulaznice za sezonu u 2015. godini potražite na www.redbullairrace.com.

Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo 2015., kalendar:

Abu Dhabi, UAE (13./14. veljače)
Chiba, Japan (16./17. svibnja)
Sochi, Rusija* (30. /31. svibnja)
Budapest, Mađarska (4./5. srpnja)
Ascot, Velika Britanija (15./16. kolovoza)
Spielberg, Austrija (5./6. rujna)
Fort Worth, Texas, SAD (26./27. rujna)
Las Vegas, Nevada, SAD (17./18. listopada)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider