Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kao Messi i Ronaldo

Realu stiže astronomska ponuda: Prodati ili ne prodati, pitanje je sad?

Real Madrid želi otkupiti "Chicharitov" ugovor od ManUtd-a, a ManUtd i Chelsea šalju Realu ponude za Garetha Balea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Javier Hernandez „Chicharito“ priča je mjeseca madridskih medija i još jedan dokaz kako se u nogometu sve može promijeniti praktički preko noći.

Još do prije nekoliko dana Real nije ni pomišljao da otkupi njegov ugovor od Manchester Uniteda, a sada se upinje kako bi Meksikanca zadržao na Santiago Bernabeuu. Nakon što je srušio Atletico u Ligi prvaka pa Celtu u Primeri, pune su ga novine, naprosto „iskače iz paštete“.

Real želi otkupiti "Chicharitov" ugovor

„Chicharito“ je iznenada postao ljubimac Realovih navijača pa su i čelnici „kraljevskog kluba“ promijenili mišljenje i sada ozbiljno razmišljaju da ga zadrže. Madriđani imaju vremena do četvrtka kada istječe otkupni termin. Englezi traže 20 milijuna eura, Real nema namjeru to platiti, jer Meksikancu istječe ugovor 2016., pa pokušavaju srušiti cijenu. Moguće je da se u „pet do 12“ nađu na negdje na pola puta.

Iznenadna eksplozija meksičkog napadača nije se previše dojmila Louisa van Gaala. Na pitanje engleskih novinara o mogućem povratku Meksikanca na Old Trafford, sarkastično je odgovorio: „Nije li on poslan na posudbu?“

Nizozemac je ipak prokomentirao Meksikančeve nedavne igre i golove u dresu Reala.
„Može li netko zbog jednog gola iznenada postati drugačiji igrač? Mislim da ne može!“ kazao je Van Gaal dodajući kako će „Chicharitu“ reći isto što i Dannyju Welbecku: „Bit ćeš zamjena, mislim da to nije dobro za tebe.“

ManUtd i Chelsea nude Realu 105 milijuna eura za Balea

U isto vrijeme engleski mediji pišu kako su Manchester United i Chelsea baciti na stol Realu 105 milijuna eura za Garetha Balea, koji se oporavio od ozljede i trebao bi u subotu nastupiti protiv Seville. „Daily Mail“ piše kako je Bale meta broj jedan oba kluba u ljetnom prijelaznom roku. Može li se u taj transfer uklopiti „Chicharitova“ priča?

Teško. Florentino Perez navodno čvrsto vjeruje kako će Velšanin proraditi i da će u narednim godinama doseći razinu Cristiana Ronalda i Lionela Messija. U tom slučaju njegova cijena skočila bi u nebesa, a u prijevodu to znači da ga Perez ne želi prodati. Međutim, ostaje pitanje kolika je prava trenutačna Baleova marketinška isplativost? Neki su mišljenja da je nedovoljno dobra da bi otplatila ulaganje, a što će biti u budućnosti nitko sa sigurnošću ne može znati.

Podsjetimo, Real je kupio Balea za više od 90 milijuna eura. Perez tvrdi da je stajao 91 milijun, engleski mediji i danas tvrde da je ta cifra puno bliža stotinu milijuna eura. Službene brojke nisu poznate, ali priča ima logike. Chelsea i Manchester United vjerojatno ne bi ni slali ponude Realu da mu je Bale trenutačno superisplativ. Čemu bi se nadali?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider