Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Težak udarac

Realu prijeti drakonska kazna: Ogulili ih do kosti, a posao im propao

David de Gea skupo će stajati Real Madrid, iako se transfer iz Manchester Uniteda nije ni realizirao...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

David de Gea traži da mu Real Madrid do posljednjeg centa isplati kompenzaciju za neslavno propali transfer u finišu prijelaznog roka, pišu španjolski mediji.

Radi se o cifri od 10 milijuna eura. Real je, naime, obećao vrataru Manchester Uniteda da će mu isplatiti 10 milijuna eura ako se transfer ne ostvari na bilo koji način. Na kraju se to i dogodilo, De Gea ostaje na Old Traffordu iz dobro poznatih razloga. U Realu su se nadali da će im De Gea oprostiti tih deset milijuna ili barem smanjiti potraživanje, jer se transfer nije ostvario zbog birokratske zavrzlame, gdje još uvijek nije sasvim jasno tko je ključan krivac za kašnjenje registracije transfera. Real i Manchester United međusobno se optužuju i nitko ne priznaje krivicu.

De Geu to očito ne zanima i želi da mu Real isplati obećano. To nije jedini problem za Madriđane. Katalonski mediji spekuliraju kako bi FIFA mogla drakonski kazniti Real zbog toga što je pregovarao s De Geom bez znanja Manchester Uniteda, a prije propisanog roka. U intervju za Cadenu SER Predsjednik Real Florentino Perez praktički je priznao da je kontaktirao De Geu više od godinu dana prije isteka njegova ugovora s Manchester Unitedom, čak i prije no što je Keylor Navas iz Levantea prešao u Real.
„Još prije godinu dana odlučili smo da je De Gea najbolja zamjena za Ikera Casillasa. U međuvremenu kupili smo Navasa. No, istina je da smo obećali De Gei da ćemo ga uzeti kada mu istekne ugovor s Manchester Unitedom“, izjavio je Perez.

De Gei ugovor s engleskim velikanom istječe u lipnju 2016., a prema propisima FIFA-e klubovi mogu pregovarati s igračima drugih klubova bez njihova znanja tek u posljednjih šest mjeseci ugovora. U Kataloniji grme da FIFA mora oštro kazniti Real jer je sada sasvim jasno da je kršio pravila. Katalonci se nadaju da bi FIFA u najmanju ruku trebala kazniti Real na sličan način kao i Barcelonu kada joj je zabranila prijavljivanje u momčad novih igrača u dva prijelazna roka.

Vidjet ćemo kako će se ovaj slučaj rasplesti i hoće li FIFA reagirati. No, ni tu nije kraj Realovih nevolja. Kako pišu španjolski mediji i Keylor Navas pokucao je na vrata predsjednika Reala tražeći da se i njemu kompenzira propao transfer u Manchester United. Navas je ni kriv ni dužan upao u cijelu zavrzlamu, postao je moneta za potkusurivanje dvaju klubova oko transfera De Gee. Na kraju su ga čak neki mediji optužili da je glavni krivac za propast transfera jer je navodno u zadnji trenutak tražio izmjenu ugovora. Kostarikanski vratar požalio se da je pretrpio težak stres te da je bio silno frustriran. Isprva jer ga je Real želio poslati u Manchester, a on nije htio napustiti Madrid, a onda kada se s tim pomirio i pripremio stvari za preseljenje, šokiran je viješću da je transfer propao.

Navas je možda najviše uznemirila činjenica da bi u Manchester Unitedu zarađivao pet milijuna eura godišnje, dok je u Real imao dvostruko manja primanja. Ne libeći se ni trenutka u društvu svojeg agenta pokucao je na vrata Pereza i tražio da mu se kompenziraju nanesene „duševne boli“. Perez se ispričao Navas za cijelu situaciju i obećao mu novi ugovor po uvjetima kakve bi dobio u Manchester Unitedu. Kostarikanac je izašao ozarena lica iz predsjedničkog ureda. Sve je u tili čas zaboravio i usredotočio se na nove sportske izazove. Real nije doveo novog igrača, a bit će oguljen do kosti. Ako ništa drugo, Perez zna kako udovoljiti svojim zaposlenicima.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider