Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
melem za uši navijača

Realovi Hrvati na naslovnici Marce: Luka i Mateo žele sve

Uoči utakmice hrvatske reprezentacije iz Madrida su za našim dvojcem krenuli novinari Marce.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naslovnica tiskanog izdanja najčitanijeg španjolskog sportskog dnevnika, madridske Marce, danas je pripala Hrvatima. Luka Modrić i Mateo Kovačić zagrljeni u svlačionici poručili su ono što svaki navijač Reala želi čuti: ''La Liga ili Liga prvaka? Ne, ne. Želimo obje titule. Zašto ne?''

Luka Modrić nezamjenjiv je u momčadi Rafe Beniteza baš kao što je bio kod Carla Ancelotija te Josea Mourinha (u zadnje dvije sezone). On je jako pomogao da se mladi Mateo Kovačić vrlo brzo aklimatizira u Madridu i postane jedan od nogometaša na koje Benitez itekako računa.

Kovačić je već upisao 10 nastupa, igrao je u svih sedam kola prvenstva, većinom kao zamjena, ali takvom broju nastupa u žestokoj konkurenciji malo se tko nadao kada je dolazio iz Intera. U španjolskim je medijima odjeknula Kovina izjava u Sportskim novostima kako želi igrati na defanzivnom veznom, što su neki protumačili kako je i on nezadovoljan, ali to ej hrvatski veznjak rekao i prilikom predstavljanja u klubu.

S Kovačićem i Modrićem Benitez nema nikakvih problema. Upravo je Marca pisala o navodnom sukobu trenera s Ronaldom, Benzemom, Jeseom i Jamesom, a nakon remija s Atleticom i kapetnom Ramosom. No, danas isti dnevnik piše kako je došlo do pomirbenog razgovora između trenera i kapetana.

Marca donosi izjave Kovačića koji je 'shvatio veličinu Reala'.

''To je neusporedivo s bilo čime. Velika je razlika u odnosu na Inter. Želim igrati, ali zasad je na meni da budem spreman za trenera i ostalo će doći. Roberto Mancini me nije htio u Interu. Pokušao je promijeniti moj stil igre.'', poručio je Kova čiju je igru u video prilogu analizirao Davor Šuker, koji je u Madridu proveo tri sezone, od 1996. do 1999. godine.

'Ronaldo je najbolji na svijetu'

"Drago mi je zbog Kovačića jer znam što znači Real Madrid. Igraš nogomet no kada igraš ondje to znači imati pun grad, najbolju momčad na svijetu i obožavatelje sa svih kontinenata. To je privilegija", rekao je Šuker u uredu HNS-a.

"Od Kovačića očekujem eksploziju ove godine. U dobrim je rukama, Rafa Benitez je dobar trener u najboljoj momčadi svijeta. Treba samo sa samopouzdanjem dobro i snažno trenirati i u Real Madridu i hrvatskoj reprezentaciji", rekao je Šuker.

''Cristiano Ronaldo je najbolji na svijetu. Nitko ne može zabijati poput njega. Luka Modrić je najbolji veznjak svijeta. Pratim sve što on radi'', poručio je navijačima mladi Hrvat.

I Šuker je pohvalio Modrića koji je u Madridu od ljeta 2012.

"Modrić je jedan od najboljih igrača na svijetu na toj poziciji, ne kažem to zato što je moj sunarodnjak, već zato što zna upravljati utakmicom te je također ključan za igru Real Madrida. U 90 posto vremena na utakmici kada se ne zabijaju golovi treba igrati dobro na sredini terena, onaj tko ondje dominira sredinom terena, dominira utakmicom i to se sada događa", izjavio je Šuker.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider