Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I ovce i novce

Evo kako će Real riješiti najveći problem, a Perez sačuvati čast: Kuha se spektakularna trampa!

Predsjednik Reala Florentino Perez skovao je plan kako da riješi gorući problem „kraljeva“...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Slučaj James Rodriguez“ kost je u grlu Real Madrida. Predsjednik Reala Florentino Perez pokušava što bezbolnije riješiti problem, no to ne ide tako lako.

VIDEO Još jedna zvijezda napušta Real, ali stiže "novi Busquets" za silne milijune

Kolumbijac je svojim izjavama razjario navijače, ali i trenera Reala Zinedine Zidanea. Ankete u madridskim medijima kažu da ga navijači ne žele vidjeti ni na klupi Reala, a kamoli na travnjaku.

James je razljutio i Pereza, ali on je ipak poslovni čovjek, a kod takvih ljudi, kada se glave ohlade, prevlada poslovni interes nad emocijama. Perez navodno pokušava uvjeriti Zidanea i Jamesa da si obojica pruže još jednu priliku i da pokušaju primiriti situaciju barem do ljeta, a onda će se tražiti najpovoljnije rješenje za klub i kolumbijsku zvijezdu. Razlog je više nego prozaičan – novac.

Naime, Perez je svjestan da u zimskom prijelaznom roku ne može dobiti za Jamesa ni približno koliko je Real platio Monacu, a to je oko 80 milijuna eura. Navodno zainteresirane strane nude tek oko četrdesetak milijuna, a to je za Pereza premalo. Proradila je i taština. Jer, ako proda Jamesa za dvostruko manju svotu nego što je za njega dao, priznat će totalni poraz, a to po svaku cijenu želi izbjeći.

Perez navodno planira nešto drugačiju operaciju. Navodno pokušava dogovoriti trampu s Wolfsburgom za Juliana Draxlera, koji je na meti PSG-a i Liverpoola. Navodno je PSG blizu dogovora s Draxlerom, čak su procurile inforamcije i da je sve dogovorio s Parižanima, no španjolski mediji pišu da taj transfer još nije zaključen i da Real pokušava uskočiti u igru.  Perez želi „utopiti“ Jamesa tako što bi dodao još nešto „keša“ pa bi se na taj način sve nekako zakamufliralo i ispeglalo. 

Real bi dobio još uvijek mladog (23), talentiranog i potentnog igrača, k tome još Nijemca, dakle dolazi s velikog i bogatog tržišta na kojem se može puno zaraditi od marketinga, a rješava se nezadovoljne i skupe zvijezde s kojom već duže vrijeme ima silnih problema.

Navodno je Wolfsburgu ta ideja zanimljiva, no problem je u cijeloj priči što je veliko pitanje ide li se Jamesu u „vučji grad“ i gdje mu se zapravo ide? O tome će se podrobnije razgovarati kada se Kolumbijac vrati s blagdanskih praznika. U međuvremenu bi Draxler lako mogao završiti u PSG-u.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider